Main Content

UFC má nového šampióna. Najskôr famózne KO, potom vztýčené prostredníky

nedeľa, 6. október 2019 15:57 | Autor: Marek Ďaďo

Israel Adesanya
Israel Adesanya | zdroj: TASR

Na to, že svet MMA je jedna veľká šou, sme si už zvykli. UFC disponuje množstvom zaujímavých zápasníkov a jedným z nich je aj novopečený šampión strednej váhy, Israel Adesanya, ktorý sa svojím spôsobom prejavu zaradzuje medzi netypické osobnosti, čo potvrdil aj po famóznom knockoute v nočnom titulovom zápase. 

V noci sme boli svedkami ďalšieho svetového výkonu Israela Adesanyu, ktorý sa po výhre nad Robertom Whittakerom stal regulárnym šampiónov strednej váhy UFC. „The Last Stylebender“, sa po zápase nevyhol provokáciám typickým pre MMA bojovníkov, a vztýčenými prostredníkmi pokropil pôdu pre svoj ďalší zápas. Portál bjpenn.com vysvetlil, čo týmto odkazom Adesanya sledoval.

Adesanya počas druhého kola tvrdo knokautoval Whittakera a nasledovali bujaré oslavy sprevádzané odkazom pre Paula Costu, ktorý sedel v prvej rade pred oktagonom. „Predá to ďalší zápas,“ povedal The Last Stylebender novinárom počas pozápasovej konferencie. „Stále je to však št**ka. Urobím ho mojou št**kou. To je dôvod, prečo som to spravil.“

Nigérijčan, ktorý však od 10 rokov vyrastal na Novom Zélande, si po zápase zobral mikrofón a oznámil, že v ďalšom stretnutí by chcel čeliť ďalšiemu neporazenému fighterovi strednej váhy, Paulovi Costovi. Adesanya má fantastický rekord 18-0, pričom 7 výhier pozbieral pod záštitou UFC, na čo mu stačili iba 2 roky!

Costov rekord je 13-0, z toho 5 výhier zaznamenal ako bojovník UFC. Zdá sa, že svet pomaly získava novú superhviezdu, ktorá sa pomaly dostáva do povedomia všetkých divákov bojových športov. Duel Adesanya vs. Costa môžeme údajne očakávať niekedy na začiatku roka 2020.