Main Content

VIDEO: Jurčo sa dočkal premiérového bodu: Presná prihrávka po parádnom prieniku

Slovenský útočník Tomáš Jurčo dosiahol prvý bod v novom ročníku. Pri víťazstve Edmontonu nad Los Angeles 6:5 prihral v tretej tretine na vyrovnávajúci gól na 5:5 Darnellovi Nurseovi. Pre 26-ročného Jurča to bol zároveň premiérový zápis v tíme "olejárov". Slovenský krídelník totiž vynechal úvodný zápas proti Vancouveru pre nepríjemnú bolesť, podľa Edmonton Sun mu museli dať kortizónovú injekciu, ktorá ju pomohla utíšiť.

"Teraz sa cítim skutočne dobre. Bolo pre mňa ťažké vynechať prvý zápas, bol som kvôli tomu riadne nahnevaný," priznal Jurčo, ktorý zažil vydarenú prípravu. Po nej ho tréner Dave Tippett plánoval v prvom súboji súťažného ročníka postaviť do prvej útočnej formácie ku kapitánovi Connorovi McDavidovi a Jamesovi Nealovi, pri Jurčovej absencii však musel útoky zložiť inak.

Proti Kings sa vrátil do zápasovej akcie, no nastúpil až vo štvrtom útoku. Napriek slabšiemu hernému vyťaženiu - odohral iba osem a pol minúty - dokázal bodovať, keď sa v 51. minúte pekne uvoľnil pri ľavom mantineli cez súperovho obrancu a presnou prihrávkou našiel skórujúceho Nursea.

"Potrebujem si hrať svoju hru, robiť to, čo som robil počas prípravy. Myslím si, že to pôjde. To je môj cieľ - výkony v príprave pretaviť do základnej časti. Chcem sa opäť cítiť na ľade sebavedomo, verím, že sa do toho rýchlo znovu dostanem," zaželal si Jurčo. O triumfe Oilers rozhodol v 54. minúte veterán Neal, ktorý strelil dva presilovkové góly. McDavid sa pod víťazstvo podpísal gólom a tromi asistenciami.