Main Content

VIDEO: Neprekonateľný Halák privádzal famóznymi zákrokmi súperov do zúfalstva: Chytal neskutočne!

nedeľa, 6. október 2019 08:34 | Autor: TASR

Jaroslav Halák - hviezda
Jaroslav Halák - hviezda | zdroj: TASR

New York 6. októbra (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins zvíťazili aj vo svojom druhom zápase v novej sezóne NHL. V noci na nedeľu zdolali domácu Arizonu Coyotes 1:0.

Výrazne im k tomu pomohol slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý si pripísal 35 úspešných zákrokov a udržal si čisté konto. Halák dostal šancu v bránke po tom, ako jeho kolega Tuukka Rask odchytal úvodný víťazný zápas v Dallase (2:1). Slovenský brankár predviedol niekoľko dôležitých zákrokov a najmä jeho zásluhou Bruins zdolali Arizonu už 15-krát v sérii. "Kojotom" naposledy podľahli v októbri 2010. Je to momentálne najdlhšia víťazná séria v NHL proti jednému súperovi.

Halák sa dostal pod paľbu už v úvode. Dokázal zlikvidovať výpad Vinnieho Hinostrozu, v druhej tretine "zázračne" pravým betónom zmaril šancu Claytonovi Kellerovi a ustál aj nájazd Michaela Grabnera. "Ak ste testovaní hneď na začiatku zápasu, dokážete sa potom lepšie skoncentrovať na celý zápas. A presne to sa stalo. Dali sme im trochu viac priestoru, ako sme chceli, no dostali sme sa späť do hry a nedávali sme im šance na dorážky," komentoval duel 34-ročný brankár.

Halák si proti Arizone upravil bilanciu na 10 víťazstiev, dve prehry za jeden bod a tri prehry v riadnom hracom čase. Dosiahol už 48. shutout v profiligovej kariére, prvý od 15. februára, keď "vygumoval" strelcov Anaheimu. "Myslím si, že chytal neskutočne. My sme robili všetko správne okrem toho, že sme nevedeli dať gól," vyzdvihol Halákov výkon tréner Coyotes Rick Tocchet, na ktorého slová nadviazal domáci útočník Derek Stepan: "Podali sme kvalitný výkon, nie je však jednoduché v tejto lige dať gól. Treba zložiť poklonu súperovmu brankárovi. Predviedol niekoľko kľúčových zákrokov."