Main Content

Hodnotenie Kozáka ml.: Ambície musia ísť hore, sme v hre o postup

piatok, 4. október 2019 07:59 | Autor: TASR

Ján Kozák ml.
Ján Kozák ml. | zdroj: TASR

Bratislava 4. októbra (TASR) - Tréner futbalistov Slovana Bratislava Ján Kozák mladší nakopol mužstvo hneď po svojom príchode na lavičku.

Na konci augusta prevzal tím po Vladimírovi Radenkovičovi a Slovan odvtedy ťahá pozitívnu šnúru výsledkov. Po Kozákovým vedením prehral v sedemnástich zápasoch len raz v Európskej lige UEFA a raz v domácej súťaži. Tréner "belasých" podľa vlastných slov zmenil za ten čas najmä prístup hráčov a myslí si, že Slovan má vďaka tomu ešte viac potenciálu.

Ďalší výborný výsledok uhrali jeho zverenci vo štvrtok v Brage v Európskej lige 2019/2020. V zápase 2. kola K-skupiny si zo štadióna Municipal odviezli cennú remízu 2:2. Hoci prehrávali 0:1 i 1:2, dokázali získať bod, pričom vyrovnania sa dočkali v 87. minúte po vlastnom góle Bruna Vianu. "Potešil ma najviac celkový prístup hráčov, zápas odmakali, išli za gólom. Už v niekoľkých zápasoch sme skórovali v závere, aj keď netvrdím, že tentokrát to bolo zaslúžene. Ale keď pracujete, tak šťastie sa prikloní na vašu stranu," povedal Kozák po zápase.

Po neúspechu v 1. predkole Ligy majstrov 2019/2020 so Sutjeskou Nikšič Slovan odvolal trénera Martina Ševelu, Kozák mal byť pri mužstve iba dočasne. Svojimi výsledkami si však napokon vypýtal zmluvu. "Snažíme sa každý deň pracovať čo najlepšie. Ale nielen realizačný tím, ale celkovo aj v klube. Stále však tvrdím, že toto mužstvo má ešte väčší potenciál. Ak budú takto hráči pracovať na tréningoch aj mimo ako doteraz, budú sa ešte zlepšovať," myslí si Kozák.

V zápase na ihrisku Bragy hral Slovan s piatimi obrancami, po góle domácich na 2:1 však tréner slovenského majstra zmenil rozostavenie a poslal do hry dvoch nových hráčov Marina Ljubičiča a Dejana Dražiča. Neskôr prišiel aj Erik Daniel, práve po jeho centri prišiel gól na 2:2. "Celkovo priniesli všetci traja oživenie. Erika musím pochváliť, bol v tej gólovej šanci na konci. Pre mňa je dôležité, že sa všetci pobili o miesto. Každý by chcel hrať, ale takto to má byť a chcem, aby aj hráči z lavičky cítili, že sú dôležití."

Slovan má po dvoch zápasoch v EL štyri body a je nečakaný líder K-skupiny. Má tak reálne šance na postup. "Spomínam si na roky v Petržalke, keď sme v skupine hrali do poslednej chvíle o postup s Portom v Lige majstrov. Mali sme päť bodov, teraz máme štyri. Takže ambície musia ísť hore, ale nebudem tvrdiť o nejakých veľkých cieľoch. Ale sme v hre o postup," povedal Kozák.

Proti PAOK Solún v play off EL i v prvom zápase skupiny proti Besiktasu (4:2) hráči Slovana ukázali, že sú schopní hrať veľké zápasy. Besiktasu a teraz Brage Slovan nastrieľal dokopy šesť gólov. "Šesť gólov je veľa, cením si to. Chýbajú nám však ešte skúsenosti. Ale keď budeme hrať čo najviac takýchto zápasov, tak hráči budú rásť a verím, že nám ešte urobia veľa radosti," uzavrel Kozák.