Main Content

Dopadne Manchester United podobne ako Liverpool?

štvrtok, 3. október 2019 10:04 | Autor: Jakub Vaverka

Titanic, Manchester United (koláž)
Titanic, Manchester United (koláž) | zdroj: Sport7.sk koláž

Po odchode Sira Alexa Fergusona z lavičky Red Devils sa Manchester United hľadá. Všimol si to aj niekdajší zakončovateľ klubu z Old Traffordu Dimitar Berbatov. Bulhar má o tím, ku ktorému má stále blízko, obavy. 

Manchester United vyhral od vzniku Premier League 13 titulov a pod vedením Sira Alexa Fergusona patril medzi najlepšie kluby na svete. Legendárny Škót ale skončil vo funkcii v roku 2013 a odvtedy Diabli na majstrovský titul dosiahnuť nedokázali. Nič iné sa neočakáva ani v prebiehajúcom ročníku.

Svoj názor ponúka Dimitar Berbatov, bulharský veterán, ktorý svojho času patril medzi najväčšie palebné zbrane Červených Diablov. „Dúfam, že Manchester United neskončí ako Liverpool. Že nebudú čakať na titul 29 rokov. Pre klub ako Manchester United je šesť rokov dlhé obdobie čakania na ligové prvenstvo.“ 

„Keď sa dostanete do špirály, pomaly strácate svoje DNA. Pozrite sa na trápenie Liverpoolu, ktorým si prešli, to nechcete. Samozrejme, LFC hrá teraz dobre, ale aby sa dostali do tohto bodu, trvalo im to dlho. United musia nájsť víťaznú formulku čo najskôr,“ povedal Bulhar pre Betfair.

„Je dobré, že dávajú šancu mladým hráčom, Scott McTominay bol proti Arsenalu skvelý. Taký gól, ako dal by som ja nedal nikdy. Treba ale povedať, že mladíci sú v niektorých situáciách naivní. Preto potrebujete aj skúsenejších hráčov,“ zakončil Berbatov.