Main Content

Zo žrebu Slovnaft Cupu sa stáva fraška: Po Slovane ho žiada opakovať aj Trnava

utorok, 1. október 2019 23:24 | Autor: Filip Chudý

Žreb Slovnaft Cup-u
Žreb Slovnaft Cup-u | zdroj: TASR

Ani opakovaný žreb slovenskej pohárovej súťaže sa nezaobišiel bez problémov. Tentokrát ho považuje za neregulárny Spartak Trnava.

Zo žrebu osemfinále futbalového Slovnaft Cupu sa stáva pomaly fraška. Najprv sa žrebovalo v pondelok, ale keďže sa dvakrát ocitla v osudí FK Senica a lístoček s FC DAC 1904 Dunajská Streda doplnili až neskôr, požiadal ŠK Slovan Bratislava o nové žrebovanie. Ak by totiž Slovan postúpil cez troch súperov, stále je totiž len v 2. kole, hral by osemfinále v Dunajskej Strede.

Slovenský futbalový zväz žiadosti vyhovel. „Pri žrebe osemfinále Slovnaft Cupu (v pondelok o 13.30 h) zlyhal ľudský faktor a keďže je pre SFZ regulárnosť na prvom mieste, žreb osemfinále Slovnaft Cupu sa zopakuje v utorok o 12.30 h v Sieni slávy slovenského futbalu. Slovenský futbalový zväz sa za túto chybu všetkým ospravedlňuje,“uviedol na svojej stránke.

Utorkový žreb však považuje za neregulárny obhajca trofeje Spartak Trnava, ktorý mal podľa neho hrať tiež v Dunajskej Strede. Po tom, čo sa musel pondelkový žreb osemfinále Slovnaft Cupu opakovať, lebo zlyhal ľudský faktor a pri žrebe chýbal lístok s DAC Dunajská Streda, nemožno považovať za regulárne ani utorkové opakovanie žrebu, kedy organizátorov zradilo žrebovacie osudie,“píše sa na stránke Spartaka.

Počas žrebovania bola v miske s číslami jedna loptička otvorená, žrebujúci ju vytiahol a následne opäť vrátil do misky s ostatnými loptičkami. Opätovne sa teda žrebovanie neuskutočnilo v zmysle všetkých pravidiel, ktoré sa mali počas takéhoto závažného aktu dodržiavať, považujeme ho za neregulárne a žiadame jeho opakovanie,“uviedol na svojej stránke Spartak Trnava.

Sme si vedomí toho, že zo žrebovania sa už týmto pádom stáva fraška, ale, bohužiaľ, spôsobili ju svojím ľahkovážnym konaním zodpovedné osoby, ktoré Slovnaft Cup riadia,“doplnili.

Či sa bude žrebovať aj tretíkrát, zatiaľ nie je jasné.

Situácia na videu od 3:53.