Main Content

Novinky z futbalového sveta (10.11.)

štvrtok, 10. november 2011 16:10 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (10.11.)
Novinky z futbalového sveta (10.11.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Neymar predĺžil

Média sa od leta predbiehali v „zaručených informáciách“ o tom, kam prestúpi Neymar počas zimného prestupového obdobia, no brazílsky supertalent sa rozhodol prekvapivo a so Santosom predĺžil zmluvu až do roku 2016. Neymar nebol ani skúpy na slovo a novinárom s radosťou povedal, že v Santose je šťastný a nikde sa nechystá. Určite tak potešil hlavne fanúšikov a odborníkov v Brazílii, ktorí chcú aby zostal v ich krajine aspoň do roku 2014 kedy sa v krajine kanárikov uskutočnia majstrovstvá sveta.

Vidič na odchode?


V kuloároch sa objavili informácie o tom, že jeden z najdôležitejších hráčov Manchestru United Nemanja Vidič je na odchode z Old Trafordu. Záujem vraj prejavil Real Madrid a taká ponuka sa odmietala v minulosti už viacerým hráčom United ťažko. Stačí spomenúť Davida Beckhama či Cristiana Rolanda. Prestupová hodnota Vidiča je podľa portálu transfermarkt 33 miliónov eur.

Ribéry bojuje


Franck Ribéry je v Bayerne Mníchov hviezda, no ako sa hovorí, tak doma nik nie je prorokom a to platí aj v prípade Francka. Jeho miesto v reprezentačnom mužstve Francúzska, ktoré vedie Lorant Blanc, totiž nie je ani zďaleka isté.

Fanúšikovia zúria


Štadión Newcatle United má nové meno. Už to nie je históriou ošľahaný názov St James Park, ale po novom Direct Arena a to hlavne kvôli tomu, že Strakám chýba poriadny sponzor. Fanúšikovia chápu, že financie sú dôležité, ale zúria, pretože nový názov sa im ani zďaleka nepáči.

Anketa

Na záver dnešných noviniek sme si pre vás pripravili anketu. Myslíte si, že existuje tréner, ktorý je schopný prekonať rekord Alexa Fergusona na lavičke jedného tímu? Svoje názory napíšte do diskusie pod článkom.