Main Content

Športový riaditeľ BVB nie je naivný: Vieme, že Sancho odíde

utorok, 1. október 2019 12:05 | Autor: Jakub Vaverka

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: Instagram

Jadon Sancho je hviezdou nemeckej Bundesligy v drese Borussie Dortmund. Hrá pravidelne za BVB, hrá pravidelne aj za Anglicko. Jeho situáciu sledujú viaceré európske veľkokluby. 

Športový riaditeľ Borussie Dormtund Michael Zorc je veľmi rád, že má vo svojom tíme 19-ročného Jadona Sancha, ale nedáva si ružové okuliare na oči. Vie, že skôr či neskôr príde moment, kedy tento Angličan z klubu odíde. Sancho prišiel do Nemecka v roku 2017, kedy Dortmund za jeho služby zaplatil osem miliónov libier Manchestru City.

„O jeho budúcnosti zatiaľ nebolo rozhodnuté. Nemusíte byť prorok na to, aby ste vedeli, že u nás nebude hrať dlhšie ako najbližších päť rokov,“ povedal Zorc pre nemecký futbalový magazín ​Kicker. Hlavným záujemcom o Sanchove služby je v tomto momente Manchester United.

„Pozitívne sa u nás vyvíja. Pochybujem, že by sa mu niečo podobne podarilo v anglických TOP kluboch. Veríme hráčom a nebojíme sa im dať šancu. Sancho to vie. Je to inštinktívny futbalista, pouličný typ. Sám si určuje svoje hranice,“ pokračuje športový riaditeľ.

„Nestačí mu, kam sa dostal. Chce hrať futbal úspešne a krásne. To samo o sebe je veľkou motiváciou,“ zakončil Zorc. Očakáva sa, že ak Jadon Sancho naozaj odíde, nebude to za menej ako sedemdesiat miliónov libier.