Main Content

Martin Odegaard a Premier League? Záujem je vážny

pondelok, 30. september 2019 12:15 | Autor: Timotej Gašper

Martin Odegaard
Martin Odegaard | zdroj: © TASR

Nórsky futbalista by sa mohol sťahovať do Premier League. Tvrdia  to viaceré zahraničné médiá. 

Písal sa ešte január 2015, kedy sa supertalentovaný mladík Martin Odegaard sťahoval z rodného Nórska do veľkého Realu Madrid. Plat 80 tisíc eur týždenne a obrovská mediálna sledovanosť respektíve popularita však tínedžerovi viac uškodili, ako pomohli. Na prvý tím dozrieť nestihol a postupná stagnácia formy a chuť hrať seniorský futbal ho dohnala až k myšlienkam o hosťovaní. Postupne strávil istú dobu v holandských celkoch Heerenveen aj Vitesee, pričom v druhom menovanom klube sa mu náramne darilo. Ako spoluhráč Matúša Bera sa v minulom ročníku dostal do formy, čo neuniklo pozornosti viacerých klubov z celej Európy.

Po návrate do Realu Madrid sa takmer okamžite poberal na ďalšie hosťovanie, tentokrát do španielskeho Realu Sociedad. V San Sebastiane sa chytil prakticky od začiatku, čoho dôkazom sú aj 2 góly a 2 asistencie v doterajšom priebehu sezóny. Univerzálny ofenzívny futbalista má však len 20 rokov a stále predstavuje obrovský potenciál do budúcna, čoho si sú vedomé viaceré kluby. Najnovšie sa v médiách na čele s The Sun objavila špekulácia, ktorá nórskeho futbalistu spája s prestupom do Wolverhamptonu. Vlci z Molineux Stadium sú pod vedením Nuna Espirita Santa považovaní za jeden z najprosperujúcejších kádrov nielen v Premier League, o čom svedčia ich minulo-sezónne výkony. Aktuálne síce nehýria výraznou formou a teda klub začína hľadať alternatívy, ako vylepšiť ich hru. 

Riešením môže byť práve Odegaard, ktorý by mal byť k dispozícií za 20 miliónov eur. Otázne však je, ako sa k tejto situácii postaví Real Madrid, ktorý si v prípade rastúcej formy mladého Nóra môže nárokovať na jeho stiahnutie z hosťovania následný blok prestupu.