Main Content

Solskjaer odhalil prestupové plány Manchestru United: Koho sa pokúsia získať?

pondelok, 30. september 2019 11:54 | Autor: Timotej Gašper

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

Tréner Manchestru United naznačil, kto sa stane ďalšou posilou jeho nového projektu na Old Trafford. 

Počas letného prestupového obdobia sa diali v štruktúrach Manchestru United pomerne výrazne zmeny. Odišlo viacero hráčov, pričom medzi nimi nechýbali mená ako Romelu Lukaku, Antonio Valencia, Ander Herrera či Alexis Sánchez. Najmä odchod dvojice ofenzívnych hráčov Lukaku a Alexis Sánchez naznačoval, že Manchester United sa pokúsi o zisk nového útočníka ešte v lete 2019. Tak sa však nestalo a ofenzívna časť kádru Manchestru United ostala oslabená. 

Tréner Ole Gunnar Solskjaer však vytiahol do prvého tímu tínedžera Masona Greenwooda, ktorý sa ukázal v dobrom svetle. Aj keď sú v tíme aj Anthony Martial či Marcus Rashford, obaja menovaní aktuálne laborujú so zraneniami. Nad ofenzívnou časťou Manchestru United tak visí viacero otáznikov, keďže klub z Old Trafford čaká dlhá a náročná sezóna nielen v Premier League, ale aj v pohároch či Európskej lige.

Tréner Solskjaer sa po novom prvýkrát v tejto sezóne vyjadril o prestupových plánoch Manchestru na zimu respektíve na leto 2020, pričom prisľúbil kúpu nového útočníka. „Samozrejme, po tom, čo sme umožnili Romelu Lukakuovi a Alexisovi Sánchezovi odchod z Manchestru United, nemusíte byť raketový vedec na to, aby vám napadlo, že ako prvé sa budeme snažiť o kúpu nového útočníka,“ načal Ole Gunnar Solskjaer. 

„Romelu chcel odísť, prečo by sme teda mali byť s hráčmi, ktorí tu nechcú byť? Zháňame kreativitu a potenciál na strieľanie gólov. Nový útočník bude musieť byť ten pravý pre Manchester United. Aj počas tohto leta boli k dispozícií nejakí útočníci, no tie takí, ktorých by sme chceli. Nemá zmysel sem ťahať hráčov, o ktorých nie ste na 100% presvedčení. Máme dlhodobý projekt a aj nový útočník, ktorý sem príde, bude musieť byť odhodlaný ostať tu dlhodobo,“ zakončil Ole Gunnar Solskjaer.