Main Content

VIDEO: Vie to aj v ofenzíve: Ter Stegen to dokázal ako prvý brankár Barcelony v tomto storočí

nedeľa, 29. september 2019 11:00 | Autor: TASR

Marc- André ter Stegen
Marc- André ter Stegen | zdroj: © TASR

Barcelona 29. septembra (TASR) - Zatiaľ čo na domácom ihrisku sú futbalisti FC Barcelona stopercentní, prvé víťazstvo na súperovej pôde si pripísali až na štvrtý pokus. V 7. kole najvyššej španielskej súťaže zdolali aj bez Lionela Messiho Getafe 2:0. Katalánci strelili v doterajšom priebehu súťaže už šestnásť gólov, ktoré si rozdelilo až desať hráčov.

Otvárací gól stretnutia videlo viac ako 15-tisíc divákov na štadióne Coliseum Alfonso Perez v 41. minúte. Na nakopnutú loptu za obranu hostí bravúrne zareagoval brankár Marc-André ter Stegen, ktorý si ju pred dobiedzajúcim súperom prebral hruďou a pasom za defenzívu Getafe poslal Luisa Suareza do gólového úniku. Uruguajčan už nemal najmenší problém prehodiť z prvej brankára Davida Soriu.

Nemecký reprezentant sa zároveň stal prvým brankárom Kataláncov v 21. storočí, ktorému sa to v lige podarilo. "Nejdem tvrdiť, že to bolo premyslené. Periférne som videl, že sa rozbieha, tak som to skúsil. Luis zareagoval výborne a bol z toho pekný gól. Myslím, že to je moja vôbec moja prvá asistencia. Najviac ma však teší, že si domov vezieme víťazstvo," povedal nemecký reprezentant.

Druhý gól pridal ihneď po zmene strán Junior Firpo - predsezónna posila z Betisu Sevila. Pravý obranca najlepšie zareagoval na vyrazenú strelu Pereza a otvoril si strelecký účet v novom drese. Stal sa už desiatym strelcom Barcelony v tejto sezóne a katalánsky klub v tejto štatistike kraľuje Európe. Na výsledku nič nezmenilo ani vylúčenie Clementa Lengleta, ktorý sa v 82. minúte porúčal z ihriska po druhej žltej karte.

Zverencom trénera Ernesta Valverdeho patrí so ziskom trinástich bodov priebežná štvrtá priečka. Vďaka bezgólovej remíze v madridskom derby sa dotiahli na druhé Atlético na rozdiel dvoch bodov. Pred sebou však majú náročný týždeň. V stredu 2. októbra hostia v skupinovom dueli Ligy majstrov Inter Miláno a o štyri dni neskôr príde na Camp Nou silná Sevilla. Getafe má na svojom konte sedem bodov a je priebežne jedenáste. Vo štvrtok 3. októbra cestuje na stretnutie Európskej ligy UEFA do ruského Krasnodaru, v nedeľu sa predstaví na ihrisku Realu Sociedad San Sebastián.