Main Content

Pogba zvažuje budúcnosť v Manchestri United: Takéto sú jeho podmienky

sobota, 28. september 2019 15:24 | Autor: Timotej Gašper

Paul Pogba
Paul Pogba | zdroj: TASR

Francúzsky futbalista sa čoskoro rozhodne ohľadom svojej budúcnosti, pričom v prípade zotrvania v Manchestru United má nové nepredstaviteľné nároky. 

Paul Pogba sa vrátil do Manchestru Untied v lete 2016 po štyroch rokoch v Juventuse, kde sa z neho stal jeden z najlepších záložníkov sveta. Od mediálne známeho hráča so svetovou kvalitou sa očakávalo na Old Trafford príliš veľa aj kvôli tomu, že Manchester United za jeho služby zaplatil 105 miliónov eur. Uplynulé tri roky v kádri MUFC boli však len sporadicky podľa predstáv, keďže Pogba sa najprv nevedel dostať do ideálnej hernej pohody a v druhej polovici roku 2018 zas riešil problémy s Josem Mourinhom. Viaceré médiá dokonca tvrdia, že práve Paul Pogba stál na vrchole skupiny hráčov kabíny Manchestru United, ktorí podporovali myšlienku odchodu portugalského trénera. 

Francúzsky reprezentačný stredopoliar sa taktiež začal aktívne spájať s prestupom z Old Trafford, pričom na lane ho mali PSG, Juventus aj Real Madrid. Práve posledný menovaný celok mal byť k jeho zisku najbližšie, keďže samotný Pogba vyjadril veľkú chuť pracovať pod trénerom Zinedine Zidaneom. Hráč aj jeho agent, kontroverzný Mino Raiola, sa tiež neraz nechali počuť, že Pogba je pripravený na novú kariérnu výzvu, no v lete 2019 k prestupu nedošlo. Aktuálny kontrakt má Pogba s Manchestrom United do roku 2021, no ako informuje taliansky web Tuttosport, aktuálne sa už rokuje o jeho budúcnosti.

Pogba sa podľa všetkého nevie rozhodnúť, s ktorým klubom spojí budúcnosť, no Tuttosport v správe dodáva, že ak by sa Manchester United chcel pokúsiť udržať 26-ročného Francúza v červenom drese, jeho týždenný plat by musel vzrásť z 290 tisíc libier týždenne na astronomických 600 tisíc libier týždenne.