Main Content

Martin Dúbravka čoskoro s novou zmluvou: Sme blízko

sobota, 28. september 2019 14:11 | Autor: Timotej Gašper

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Slovenský brankár už čoskoro podpíše novú zmluvu s Newcastlom United.

Reprezentačná jednotka našich Sokolov, Martin Dúbravka, sa po sérií kvalitných výkonov v hviezdnej Premier Leagua začal spájať s možným prestupom, pričom a spomínali viaceré veľkokluby. Brankár Newcastlu United však aj počas letného prestupového obdobia zotrval na St.James Parku s nádejou, že nový tréner aj výrazné posily do tímu zaručia slávnem klubu zo severu úspešnejšiu sezónu. Zatiaľ to však na radosť nevyzerá, keďže „The Magpies“ sú po šiestich kolách na 17.priečke len s jednou výhrou na konte. Napriek tomu sa však očakáva, že slovenský brankár sa už v nasledujúcich dňoch dohodne so svojim aktuálnym zamestnávateľom na novom kontrakte. 

„Sme v štádiu rokovaní, ale sme blízko. Sme v úzkom kontakte a dúfam, že sa všetko dokáže vyriešiť čím skôr,“ uviedol 30-ročný brankár, ktorého aktuálny kontrakt s Newcastlom United má trvanie do roku 2022. Aj keď dĺžka zmluvy je v súlade s podmienkami hráča manažéra aj klubu, Martin bude za svoje výkony odmenený vyšším finančným zárobkom. Aktuálne má Martin na týždeň 38 tisíc libier, no niektoré britské zdroja uvádzajú, že po podpise vylepšeného kontraktu môže táto suma narásť až na 60 tisíc libier týždenne, čím by sa „Heco“ stal jedným z troch najlepšie platených hráčov klubu. 

V rozhovore sa Martina pýtali aj na spokojnosť v klube napriek nevýraznej forme, na čo odpovedal: „Som tu veľmi šťastný, takže som prirodzene rád, že tu budem môcť ostať dlhšie. Odkedy som sem prišiel, ľudia boli veľmi milí a všetci urobili veľmi dobrý dojem. Môžem povedať, že sa tu cítim ako doma. Je pre mňa veľká česť, že aj ľudia chcú moje zotrvanie v tomto klube,“ uviedol bývalý brankár Sparty Praha či Žiliny pre Sky Sports