Main Content

Guardiola prezradil, čo plánuje na zimné prestupové obdobie

sobota, 28. september 2019 13:48 | Autor: Timotej Gašper

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Tréner Manchestru City má ohľadom zimného prestupového okna jasno.

Pep Guardiola je ako jeden z najlepších a najúspešnejších trénerov futbalovej histórie známy tým, že do svojich klubov privádza primárne len hráčov, ktorí spĺňajú prísne herné kritériá. Jedná sa buď o mladých hráčov s obrovským potenciálom respektíve o hráčov, ktorí vyčnievajú technickým nadaním, čítaním hry a univerzálnosťou na ihrisku. Vďaka tomu, že v kariére viedol ekonomicky silné kluby ako Barcelona, Bayern Mníchov či teraz Manchester City, si môže dovoliť od vedenia vypýtať prakticky akéhokoľvek hráča. 

Svoju silu na trhu potvrdzuje Guardiola v Manchestri City dlhodobo, pričom výnimkou nebolo ani leto 2019. Klub sa posilnil o Rodriho (70 mil. eur), Joaoa Cancela (65 mil. eur) či dvojicu španielskych mladých krajných obrancov Pedra Porra a Angelina (obaja po 12 mil. eur). Káder MCFC bol teda ako vždy široký, no od začiatku sezóny sa začali problémy najmä na pozícií stopéra. Na pozíciu stredných obrancov mal Guardiola k dispozícií Johna Stonesa, Aymerica Laporteho, Nicolasa Otamendiho či mladíka Erica Garciu. Postupne sa však zranili prví dvaja menovaní, pričom Stones bude opäť k dispozícií až o mesiac a Laporte pravdepodobne až o 5 mesiacov. 

V médiách sa teda rozbehla diskusia, ktorého zo svetových obrancov sa bude Manchester City snažiť v zime kúpiť, aby zalátal dieru po zranených, pričom na stole bolo aj meno Milana Škriniara. Pep Guardiola sa však ohľadom januárového prestupového okna vyjadril otvorene a jasno: „Nie je to síce môj biznis, ale v zime nebudeme nikoho kupovať. Nemáme na to peniaze, keďže sme v lete minuli veľa. Budeme používať našich mladíkov Erica Garciu aj Taylora Harwood-Bellisa. Máme kvalitných mladých hráčov a môžeme s nimi počítať,“ oboznámil o aktuálnej situácií Pep Guadriola v rozhovore pre Soccer Satudray.