Main Content

Zápas Slovensko - Wales bez divákov nebude. SFZ má v zálohe plán B

pondelok, 23. september 2019 12:05 | Autor: Martin Gregor

Slovenská futbalová reprezentácia
Slovenská futbalová reprezentácia | zdroj: TASR

Slovenský futbalový zväz (SFZ) sa odvolal voči rozhodnutiu UEFA, ktoré nariadilo odohrať kvalifikačný zápas Slovenska s Walesom v Trnave pred prázdnymi tribúnami. Ak neuspeje, má v zálohe aj plán B.

Hoci snaha SFZ umožniť divákom prístup na kvalifikačný duel Slovenska s Walesom sa nedá uprieť, pravdepodobnosť, že s odvolaním u UEFA uspeje, veľká nie je. Zväz sa však v tom prípade chce inšpirovať Slovanom a ak nariadenie UEFA bude nemenné, dôležitý - priam kľúčový duel Slovenska v boji o Euro 2020 by si mohli pozrieť naživo aspoň deti do 14 rokov.

„V prípade, že sa SFZ nepodarí uspieť s odvolaním, umožní vidieť tento zápas na štadióne Antona Malatinského v Trnave deťom do 14 rokov. Následne bude SFZ informovať fanúšikov, ktorí si už zakúpili vstupenky, o spôsobe vrátenia peňazí,“ povedala Denníku Šport hovorkyňa SFZ Monika Jurigová.

Slovan možnosť sprístupniť štadión deťom do 14 rokov (na 10 detí mohol byť v sprievode jeden dospelý) využil v zápase s Besiktasom Instanbul  (4-2) v prvom kole skupinovej fázy Európskej ligy. Ako sa ukázalo išlo o vydarené rozhodnutie. Deti vytvorili na Tehelnom poli výbornú atmosféru a boli svedkami veľkého víťazstva belasých.