Main Content

Sagan likvidoval úniky a v Belgicku obsadil 27. priečku

sobota, 21. september 2019 19:11 | Autor: TASR

Peter Sagan
Peter Sagan | zdroj: TASR

Haacht 21. septembra (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v sobotu 27. miesto na pretekoch nižšieho rangu Primus Classic v Belgicku.

Víťazom sa stal na trati dlhej 197 km, ktorá viedla z Brakelu do Haachtu, domáci Edward Theuns z tímu Trek-Segafredo. Druhý skončil bez časového odstupu kolega Sagana z tímu Bora-Hansgrohe Pascal Ackermann z Nemecka. Slovák prišiel do cieľa vo vedúcej skupine, no o víťazstvo napokon nešpurtoval.

Tím Trek-Segafredo sa pokúšal získať triumf v úniku s viacerými pretekármi. Dvadsať kilometrov pred cieľom zaútočil Jesper Stuyven, no 3 km pred záverečnou čiarou ho vedúca skupina dostihla aj vďaka práci Sagana. Lenže okamžite potom vyrazil Theuns a náskok si tesne udržal až po pásku. "Boli to pre nás dobré preteky, hoci nám uniklo víťazstvo. Splnili sme plán, ktorý sme mali. Bol som vpredu pri záverečnom stúpaní a pokrýval som všetky úniky. V závere som sa snažil zlikvidovať náskok Theunsa, no medzera bola veľká. Gratulujem Pascalovi, v špurte bol najrýchlejší," uviedol trojnásobný majster sveta pre oficiálnu stránku Bora-Hansgrohe.

Na Sagana čaká pred majstrovstvami sveta vo Veľkej Británii ešte jedna súťaž. V nedeľu nastúpi na ďalšiu belgickú klasiku Gooikse Pijl.

 

Primus Classic (Brakel - Haacht, 197 km):

1. Edward Theuns (Belg./Trek-Segafredo), 2. Pascal Ackermann (Nem./Bora-Hansgrohe), 3. Jasper De Buyst (Belg./Lotto-Soudal), ... 27. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) všetci rovnaký čas ako víťaz