Main Content

Zidane je v Reale pod tlakom: Blíži sa návrat Mourinha?

piatok, 20. september 2019 13:19 | Autor: Timotej Gašper

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: TASR

V Reale Madrid môže čoskoro dôjsť k trénerskej zmene, pričom náhradou za Zidanea by mal byť Jose Mourinho, tvrdí portál The Sun. 

Real Madrid nezačal sezónu 2019/2020 v najlepšom rozpoložení. Klub sa potáca s viacerými zraneniami, ktoré postihli hráčov ako Luka Modrič, Marco Asensio, Isco, Brahim Diaz či Marcelo. Nielen početné zranenia, ale aj nevýrazný herný prejav stoja za doterajšou formou, ktorá činí len dve výhry z piatich súťažných zápasov. V La Lige má Real Madrid za sebou dve výhry a dve remízy, pričom v otváracom kole skupinovej fázy Ligy majstrov dostali „Los Blancos“ lekciu dynamiky od parížskeho Saint-Germain (3:0, pozn. redaktora). 

V médiách sa teda ihneď objavila správa, podľa ktorej sa pomaly ale isto láme stolička pod francúzskym trénerom Zinedine Zidaneom, s ktorým vedenie klubu stráca trpezlivosť. Real Madrid v lete investoval stovky miliónov eur do posíl ako Eden Hazard, Ferland Mendy, Eder Militao, Luka Jovič či Rodrygo, od čoho si sľubovali dominanciu na všetkých frontoch. Aj napriek tomu, že sezóna 19/20 sa len rozbieha a bude ešte veľa možností všetko vrátiť do správnych koľají, periodikum The Sun píše, že Real Madrid môže čoskoro obnoviť spoluprácu s portugalským trénerom Josem Mourinhom

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: TASR

Jose Mourinho ja ako bývalý tréner Porta, Interu, Chelsea či Manchestru United pripravený vrátiť sa do Realu Madrid, kde už trénoval v rokoch 2010 až 2013. Mourinho je od decembra 2018 bez práce a jeho návrat sa očakával už viackrát, pričom samotný portugalský taktik tvrdí, že stále čaká na ideálnu ponuku. The Sun vo svojej správe dodáva, že Mourinho poctivo čaká na ďalšie zaváhania Zidanea a teda na volanie od Realu, kam by sa podľa britských médií rád vrátil. Do konca septembra čakajú na Real Madrid ligové skúšky proti Seville či Atléticu Madrid, čo môžu byť pre Zinedine Zidanea rozhodujúce momenty.