Main Content

Reakcie na vysokú prehru Realu v Paríži: Nadšený Tuchel a nahnevaný Zidane

štvrtok, 19. september 2019 12:15 | Autor: TASR

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: TASR

Paríž 19. septembra (TASR) - Žiadny Neymar, žiadny Kylian Mbappe, žiadny problém. Futbalisti Paríža St. Germain vstúpili do skupinovej fázy Ligy majstrov 2019/2020 domácim triumfom 3:0 nad 13-násobným európskym šampiónom Realom Madrid. V stredu v Parku princov strelil dva góly Argentínčan Angel Di Maria a presadil sa aj "sviatočný strelec" Thomas Meunier.

Úradujúcemu francúzskemu majstrovi sa v LM stále nedarí dosiahnuť popredné umiestnenia, hoci je štedro dotovaný katarským kapitálom. V uplynulých rokoch trikrát vypadol v osemfinále, tento ročník však začal na jednotku s hviezdičkou. V stredu mu chýbali suspendovaný Brazílčan Neymar a pre zranenia aj Mbappe a uruguajský kanonier Edinson Cavani. Nemecký tréner Thomas Tuchel však vymyslel na "biely balet" účinnú taktiku a na agresívny výkon domácich Real nedokázal nájsť recept. "Ešte to nič neznamená, je to len prvý zápas, ale dominovali sme v ňom celý čas. Takto musíme hrať stále, aj v Ligue 1, musíme byť hladní po úspechu a musíme ukázať takýto charakter," citovala agentúra AFP kapitána Thiaga Silvu.

Lodivod PSG vyzdvihol výkony Di Mariu aj Brazílčana Marquinhosa: "Di Maria podal výnimočný výkon. Ale to nie je nič prekvapujúce. Už roky ukazuje, že je schopný podávať takéto výkony. Vždy je veľmi nebezpečný. Marquinhos je stroj. Nikdy sa nezastaví, nikdy neprestane behať. To je proti mužstvám ako Real Madrid nesmierne dôležité. Pred zápasom sa každý pýtal, ako dokážeme vyhrať bez takého množstva zranených hráčov. To však možno znamenalo, že nie sme favorit a určite pomôže, keď necítite až taký veľký tlak."

PSG doma v skupine LM neprehral už od roku 2004.

Madridu tiež v metropole Francúzska chýbalo mnoho hráčov. Pre zranenie neboli k dispozícii špílmacher Luka Modrič, kapitán Sergio Ramos, obranca Marcelo či stredopoliar Nacho. Francúzsky tréner "pusiniek" Zinedine Zidane kritizoval svojich hráčov za malé nasadenie. "Hráči PSG boli dominantní vo všetkých činnostiach. Najviac ma hnevá, že sme zaostali v nasadení a v intenzite. Paríž má výborné mužstvo a utvoril si veľa šancí. Ale to sme im umožnili my. Nechytali sme sa. Obyčajne si utvoríme viac šancí my, ale tentoraz nie. Strelili sme dva góly, ani jeden neuznali. A okrem toho sme si už nevypracovali nič," zhodnotil Zidane. Gól waleského útočníka Garetha Balea neuznal VAR pre ruku. Realu po zápase v kolónke striel na bránku svietila nula.

V druhom zápase A-skupiny FC Bruggy doma remizoval s Galatasarayom Istanbul bez gólov.