Main Content

Antonio Conte: Čakali ste, že sem prídem a urobím zo škaredých káčatiek labute

streda, 18. september 2019 11:26 | Autor: Jakub Vaverka

Antonio Conte
Antonio Conte | zdroj: © TASR

Inter Miláno nemá za sebou dobrý vstup do Ligy majstrov, keď doma remizoval so Slaviou Praha 1:1. A domáci mohli byť za bod radi.

Inter vstúpil do novej sezóny víťazstvami a kvalitným futbalom. Preto iba málokto, pri všetkej úcte k Slavii Praha, pochyboval, že doma čierno-modrí zakopnú s majstrom Českej republiky. A predsa sa to stalo.

Skóre otvoril hosťujúci Olayinka a nebyť gólu Barellu v nadstavenom čase, Inter by doma so Slaviou prehral. Tréner Conte si nebral servítku pred ústa. „Slavia nás zdolala, čo sa týka intenzity, odhodlania a tempa. Neukázali sme nič z toho, ako chápeme futbal.“

„Mysleli ste si, že sem prídem a urobím zo škaredých káčatiek labute. Je tu naozaj veľa práce a toho, čo musíme zlepšiť. Toto nebol náš futbal. Keď poviem, že nám chýbal entuziazmus, tak si to skutočne myslím. Som tu, aby som pomohol týmto chlapcom zlepšiť sa, tak pokojne viňte mňa,“ povedal taliansky tréner.

„Odmietam hovoriť o individualitách, pretože by sme museli začať odo mňa. Ja som ten, kto by mal byť pranierovaný ako celý. Nemám rád, keď hráme na dlhé lopty. To nie je náš futbal. Slavia hrala európsky, agresívne a intenzívne. My sme nenašli správne riešenia,“ zakončil Conte.