Main Content

Cristiano Ronaldo mohol byť hráčom Arsenalu. Ďakuje Wengerovi

streda, 18. september 2019 10:46 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Päťnásobný víťaz Zlatej lopty Cristiano Ronaldo je jedným z najlepších hráčov histórie. Cez Sporting Lisabon a Manchester United sa dostal do Realu Madrid. Dnes hrá za Juventus Turín. Ako sa ale ukazuje, všetko mohlo byť inak.

Dlho sa hovorilo, že nechýbalo veľa, aby Ronaldo v roku 2003 neodišiel do Manchestru United, ale do Arsenalu. Teraz prehovoril samotný futbalista. „Je to pravda, bol som veľmi blízko. Chýbal krôčik a hral by som za Arsenal,“ priznáva.

„Arsenal je fantastický klub. Nestalo sa to, ale som vďačný za to, čo pre mňa urobili, špeciálne Arsene Wenger. Viete, vo futbale nikdy neviete, kde nakoniec budete hrať. Život je už raz taký,“ hovorí Cristiano Ronaldo.

Rodák z ostrova Madeira upútal skautov z Veľkej Británie v sezóne 2002/2003, keď ako mladík žiaril v portugalskom Sportingu Lisabon. V lete po konci ročníka Manchester United za jeho služby zaplatil 12,24 milióna libier.

Následne sa CR7 sťahoval v roku 2009 ako najdrahší hráč svojej doby do Realu Madrid. A zvyšok je, ako sa zvykne hovoriť, história.