Main Content

Promotér Oktagonu Novotný: Prekvapilo ma vysoké tempo oboch súbojov

nedeľa, 15. september 2019 12:04 | Autor: TASR

Oktagon
Oktagon | zdroj: TASR

Bratislava 15. septembra (TASR) - Organizácia miešaných bojových umení (MMA) Oktagon pozná už svojho tretieho šampióna naprieč váhovými kategóriami.

Pred viac ako 8500 divákmi na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa ním stál v bantamovej divízii slovenský zápasník Tomáš Deák, ktorý jednomyseľným verdiktom bodových rozhodcov zdolal Čecha Filipa Macka.

Jedenásť zápasov na karte zakončených dvomi súbojmi vypísanými na päť kôl priniesla organizácia už na svojom 14-tom galavečeri v poradí. Oba záverečné zápasy sa odohrávali vo vysokom tempe a naplnili časový limit 25 minút, čím bojovníci ukázali výbornú kondičnú vyspelosť a potvrdili vzostup MMA na Slovensku a v Česku. Z výhry sa okrem Deáka tešil aj víťaz druhej série reality šou Oktagon Výzva Samuel "Pirát" Krištofič, ktorý v "súboji o Bratislavu" vybodoval Róberta Pukača.

"Výkony chalanov v záverečných dvoch zápasoch nás neprekvapili. Čakali sme, že sa tie zápasy budú odohrávať na svetovej úrovni a na plný počet kôl. Jediné, čo ma prekvapilo, bolo vysoké tempo oboch súbojov. To som na našej MMA scéne zažil snáď len raz," uviedol na tlačovej konferencii jeden z dvoch promotérov organizácie Ondřej Novotný.

Búrlivú atmosféru na štadióne hokejového Slovana si pochvaľovali nielen zápasníci, ale aj samotní promotéri. Napriek tomu, že sa im nepodarilo vypredať arénu, hodnotili galavečer pozitívne. "Nie sme sklamaní a ani prekvapení, že sa nám nepodarilo štadión vypredať. Viac ako 8500 divákov je skvelé číslo. Pred tromi rokmi bolo veľa aj tisíc ľudí, navyše sme za poslednú dobu spravili viac turnajov v kratšom období," dodal druhý promotér Pavel Neruda.

Najbližšie sa zápasníci Oktagonu predstavia na podujatí pod názvom Oktagon Prime 2 25. októbra v Košickej Crow aréne. V hlavnom zápase tam proti sebe nastúpia Karol Ryšavý a Miroslav Štrbák.