Main Content

Víťazný debut Hazarda v La Lige, Real takmer obrali o body odchovanci

nedeľa, 15. september 2019 12:01 | Autor: TASR

Eden Hazard
Eden Hazard | zdroj: TASR

Madrid 15. septembra (TASR) - Belgický futbalista Eden Hazard si po zranení stehenného svalu odkrútil ligovú premiéru v drese Realu Madrid v sobotňajšom domácom dueli 4. kola proti Levante (3:2).

Svoj debut zažila v záverečnej polhodine aj ďalšia letná posila, brazílsky stopér Militao. Kráľovský klub vstupoval do druhého polčasu s pohodlným trojgólovým náskokom, no dva presné zásahy jeho vlastných odchovancov Borju Mayorala a Gonzala Melera zápas zdramatizovali.

Hazard, predsezónna 100-miliónova posila z Chelsea Londýn, laboroval so zranením z tréningu približne od polovice augusta a prišiel o úvodné tri kolá nového ročníka. "Bol priamočiary a silný na lopte. Som veľmi rád, že je späť. Bude pre nás veľmi dôležitý, no potrebuje ešte čas. Pred týmto duelom absolvoval s mužstvom len štyri tréningy. Ak budú všetci kľúčoví hráči v poriadku a nájdeme potrebný rytmus, budeme postrachom súperov," vyhlásil tréner Realu Zinedine Zidane.

Jeho zverenci potvrdili v úvodnom dejstve rolu favorita a po dvoch góloch Karima Benzemu a jednom Casemira boli už mysľou v Paríži, kde ich v stredu čaká úvodný súboj A-skupiny Ligy majstrov s PSG. Klubu z predmestia Valencie sa však takmer podaril dokonalý obrat, ktorí režírovali odchovanci Realu. Po zmene strán strelil najskôr kontaktný gól Borja Mayoral a jedenásť minút pred koncom duelu hlavičkoval na zadnej žrdi nikým nekrytý Gonzalo Melero. "Druhý polčas bol pre nás náročný, no prevládajú pozitívne pocity. Máme tri body, odohrali sme neuveriteľný prvý polčas, no musíme udržať koncentráciu počas celého stretnutia," citovala Zidana agentúra DPA.

Real sa víťazstvom dotiahol na vedúce Atletico Madrid na rozdiel jediného bodu. Mestský rival totiž v sobotu prehral na pôde Realu Sociedad San Sebastian 0:2. Baskom pomohol k víťazstvu premiérovým gólom kmeňový hráč "bieleho baletu" Martin Ödegaard. Levante je so ziskom šiestich bodov siedme.