Main Content

Gombos po drvivom triumfe so švajčiarskou jednotkou: Jeden z najkrajších v kariére

sobota, 14. september 2019 22:10 | Autor: TASR

Norbert Gombos
Norbert Gombos | zdroj: TASR

Bratislava 14. septembra (TASR) - Pred piatimi rokmi zažil daviscupový debut ako hrom a získal skalp dvojnásobného finalistu Roland Garros Rakúšana Dominica Thiema. V uplynulých zápasoch v prestížnej tímovej súťaži sa však slovenský tenista Norbert Gombos trápil. Čiernu sériu prelomil až proti Švajčiarom. Na antuke v bratislavskom NTC deklasoval Henriho Laaksonena 6:1, 6:1 a poslal Slovensko do marcovej kvalifikácie o postup na finálový turnaj v Madride.

Triumf nad švajčiarskou jednotkou označil za jeden z najkrajších v kariére. "Pred dvomi rokmi som v súboji s Poľskom zdolal Huberta Hurkacza s Kamilom Majchrzakom, ktorí sú teraz v prvej svetovej stovke. Hral som vtedy svoj najlepší tenis. Bol to ešte iný formát Davisovho pohára, hralo sa na tri víťazné sety. Triumf nad Laaksonenom si cením ešte viac, pretože znamená postup do kvalifikácie o finálový turnaj v Madride," povedal Gombos, ktorý si pred zápasom nepripúšťal tlak.

Kapitán tímu Dominik Hrbatý mu už ráno naznačil, že by mohol nastúpiť. "Po víťaznej štvorhre prišiel Dodo za mnou a opýtal sa ma, či som pripravený. Povedal som mu, že jasné. Dostal som taktické pokyny, čo by mohlo na Laaksonena platiť. Dôležité bolo, že som počas celého zápasu výborne podával i returnoval. Získať rozhodujúci tretí bod v Davisovom pohári je super pocit. Chcel by som sa poďakovať aj fanúšikom, ktorí vytvorili výbornú atmosféru," dodal zverenec trénera Tibora Tótha.