Main Content

VIDEO: Utešený gól z 22 metrov rozhodol o triumfe Dunajskej Stredy v Senici

sobota, 14. september 2019 21:29 | Autor: TASR

DAC Dunajská Streda
DAC Dunajská Streda | zdroj: TASR

Senica 14. septembra (TASR) - Futbalisti DAC 1904 Dunajská Streda si v 8. kole pripísali tretí ligový triumf za sebou, keď na ihrisku poslednej Senice vyhrali 1:0.

FK Senica - DAC 1904 Dunajská Streda 0:1 (0:0)

Gól: 53. K. Vida. Rozhodovali: Kráľovič – Bednár, Bobko, ŽK: Beskorovajnyj (DAC), 823 divákov

Senica: Vorel – Favaro Amaral, Dias, Didiba – de Assis, Klapan, L. Ramirez (46. Baumgartner), El Moudane, Totka – Castaňeda, Sulley (77. Akinyoola)

Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna, Kružliak, Beskorovajnyj, Davis – Oravec – Rodolfo (62. Divkovič), A. Fábry (86. Taiwo) , M. Vida – K. Vida, Ramírez

Seničania nastúpili do zápasu proti Dunajskej Strede s brankárom Vorelom a rozostavením 3-5-2. V prvom polčase bola prevaha na strane hostí, ktorí mali viac loptu na svojich kopačkách. Seničania sa snažili hroziť brejkovými situáciami. V útočnej fáze však boli málo dôrazní a nebezpeční. Dve gólové situácie si vypracovali hostia. V 19. minúte A. Fábry prestrelil z 5-ky a v 23. minúte pálil tvrdo, no Vorel jeho strelu vyrazil. O chvíľu sa dostal k lopte stopér Beskorovajnyj, ale prestrelil. Polčas sa tak skončil bez gólov.

V druhom polčase sa Seničania snažili v útoku niečo vymyslieť a boli o niečo nebezpečnejší ako v prvom dejstve. Hneď v 47. minúte mohli ísť do vedenia hostia, ale K. Vida strelou spoza 16-ky našiel pripraveného Vorela. Na druhej strane mohol využiť chybu stopéra Beskorovajnyho Castaňeda, ktorého obišiel v 16-ke, no jeho strelu brankár Jadlička kryl. Jediný gól stretnutia padol v 53. minúte, keď domáci zbytočne stratili loptu na vlastnej polovici a K. Vida strelou z 22 m k ľavej žrdi dal na 0:1. Bojovný zápas, ktorý sa hral prevažne medzi 16-tkami, nepriniesol veľa gólových šancí. Na strane Senice to skúšal v 60. minúte Sulley, ale mieril len do bočnej siete, poistiť vedenie hostí mohol v 66. minúte M. Vida, keď v čistej pozícii z 5-ky prekopol. Hostia sa nakoniec radovali z tesného víťazstva.

Michal Ščasný, tréner Senice: "V prvom rade chcem súperovi pogratulovať k víťazstvu. Vedeli sme, že nás v podobe DAC-u čaká obrovská kvalita, sila. Prvých 25 minút naša súhra v defenzíve nefungovala. DAC bol lepší, lepšie sa hýbal. Hra sa neskôr trochu vyrovnala, no nemáme na silu DAC-u. Potom bola hra úplne vyrovnaná, no keď chceme s takýmto súperom pomýšľať na dobrý výsledok, tak si musíme vytvoriť lepšie gólové šance. Musíme zlepšiť protiútoky, ale aj predfinálnu fázu. Až potom sa môžeme dostať do gólových šancí.“

Peter Hyballa, tréner DAC: "Chcel by som dať kompliment Senici, pretože hrala veľmi dobre v obrane s tromi, či piatimi hráčmi. My sme občas robili veľmi hlúpe chyby. Videli sme zároveň krásny gólVidu, ktorý nám pripomenul jeho gól zo zápasu s Atromitosom. Bol to obrovský boj a dôležité je, že sme prvýkrát v sezóne vybojovali čisté konto. Sme zaň veľmi radi. Sme radi aj za víťazstvo, lebo proti Senici hráme vždy náročné zápasy. V tabuľke máme o jeden bod viac ako pred rokom, teda aj to chcem v rámci porovnávania a progresu zdôrazniť."