Main Content

Davis Cup: Slovensko so Švajčiarskom po prvom dni nerozhodne 1:1

piatok, 13. september 2019 21:30 | Autor: TASR

Andrej Martin
Andrej Martin | zdroj: TASR

Slovenskí tenisti hrajú po úvodnom dni zápasu 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára so Švajčiarskom 1:1.

O vyrovnávajúci bod pre slovenské farby sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžil Andrej Martin, ktorý zdolal švajčiarsku jednotku Henriho Laaksonena 6:2, 4:6, 7:5. Sobotňajší program otvorí o 16.00 h štvorhra, v ktorej by mali nastúpiť Filip Polášek s Igorom Zelenayom proti páru Marc-Andrea Hüsler, Laaksonen.

Martin mal proti Laaksonenovi, ktorého dobré pozná z challengerových turnajov i zo švajčiarskej ligy, raketový štart. Dvakrát prelomil podanie súpera a v prvom sete si vybudoval rozhodujúci náskok 4:0. Martin kvalitne servoval, umne menil rytmus hry, čo na Laaksonena platilo. Pri dlhších výmenách dokázal Švajčiara rozbehať a donútiť ho k chybám.

V druhom dejstve Laaksonen zlepšil servis, returny i medzihru a držal s Martinom krok. Za stavu 3:2 viedol pri podaní slovenskej dvojky 40:0. Nevyužil síce ani jeden z troch brejkbalov, no v koncovke setu slávil úspech, keď za stavu 5:4 zobral Martinovi podanie. Slovenský reprezentant sa rýchlo otriasol, na začiatku tretieho setu odskočil súperovi na 3:1 a za stavu 5:3 mal pri podaní Švajčiara k dispozícii mečbal. Laaksonen ho odvrátil esom a v ďalších minútach vyrovnal na 5:5, no v jedenástom geme opäť stratil servis a Martin už druhú šancu na zisk vyrovnávajúceho bodu využil. Za stavu 6:5 premenil aj s pomocou pásky v poradí druhý mečbal.

1. skupina euro-africkej zóny Davisovho pohýra

SLOVENSKO - Švajčiarsko 1:1 po prvom dni

Martin Kližan - Sandro Ehrat 2:6, 6:7 (7)

Andrej Martin - Henri Laaksonen 6:2, 4:6, 7:5

sobota

16.00

Filip Polášek, Igor Zelenay - Marc-Andrea Hüsler, Laaksonen

Kližan - Laaksonen, Martin - Ehrat