Main Content

Edwin van der Sar spochybňuje de Geu: Nie je nenahraditeľný!

piatok, 13. september 2019 11:17 | Autor: Timotej Gašper

David de Gea
David de Gea | zdroj: TASR

Holandská legenda Manchestru United má vo veci možného odchodu Davida de Geu jasno, nik nie je nenahraditeľný, tvrdí van der Sar. 

Edwin van der Sar prišiel do Manchestru United v lete 2005 a za šesť rokov v kádri „Red Devils“ dokázal odchytať 266 zápasov a siahnuť na 12 významných trofejí. Holandská futbalová legenda sa na Old Trafford zapísala nezmazateľnou stopou a dodnes sa považuje ako jeden z najlepších hráčov úspešnej generácie klubu pod vedením Sira Alexa Fergusona. Krátko po odchode van der Sara sa medzi tri žrde manchesterského veľkoklubu postavil mladý David de Gea. 

Španielsky reprezentant je v Manchestri United už od leta 2011 a za ostatných osem rokov sa ako neohrozená jednotka pričinil o zisk siedmych trofejí. David bol dlhodobo považovaný za jedného z najlepších brankárov sveta, pričom isté obdobie bol označovaný za absolútnu jednotku spomedzi všetkých brankárov. Renomé mu mierne narušili Majstrovstvá sveta v Rusku 2018, počas ktorých zbieral katastrofálne štatistiky. Keďže jeho kontrakt s klubom končí už o rok, dlhšie sa špekuluje o jeho budúcnosti. S prestupom bol spájaný už viackrát, keďže stále sa nevie s klubom dohodnúť na predĺžení zmluvy. 

Zatiaľ čo v klube ho berú za ikonu a nenahraditeľnú oporu, legendárny Edwin van der Sar má v tomto úplne iný názor. „Rozhodnutie by malo prísť v konkrétnom momente. Už to celé trvá veľmi dlho a teda by sa malo konečne dohodnúť či ostane alebo odíde, no ja nie som riaditeľom United. Nie je nenahraditeľný, aj iní brankári môžu prísť na jeho miesto. V Premier League je pár brankárov, ktorí by v pohode mohli prísť do United ako plnohodnotná náhrada. Ja som prišiel do United ako 34-ročný, takže je tu stále veľa možností,“ uzavrel pre Sky Sports terajší člen vedenia Ajaxu Amsterdam.