Main Content

Hlasy trénerov po otváracom šlágri Tipsport ligy HC Košice - HC Slovan Bratislava

štvrtok, 12. september 2019 21:39 | Autor: TASR

Roman Stantien na striedačke Slovana
Roman Stantien na striedačke Slovana | zdroj: TASR

Košice 12. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zaznamenali víťazný návrat do Tipsport ligy po siedmich sezónach v KHL. V štvrtkovej predohrávke 1. kola triumfovali na ľade HC Košice 2:1. O góly víťazného tímu sa postarali Martin Štajnoch a Radovan Bondra, za Košičanov znížil na konečných Michal Chovan 1:2.

Slovan pôsobil naposledy v najvyššej slovenskej lige v sezóne 2011/12, keď získali titul po finálovej výhre 4:3 na zápasy práve nad Košicami.

Hlasy trénerov po otváracom šlágri:

Peter Draisaitl, tréner HC Košice: "Z môjho pohľadu bol Slovan akoby hotovejší, resp. zrelší než my. Hrali sme najmä okolí ich bránky a to určite nebol náš plán. Žiaľ, 'plán B' sme na ceste za prekonaním Habala nevedeli nájsť. Pri všetkom rešpekte k brankárovi Habalovi musím povedať, že on videl asi každú našu strelu. Neboli sme schopní sa dostať do lepších streleckých pozícií a to ani v presilovkách, ktorých bolo dosť. Je to pre nás dôležité poučenie."

Roman Stantien, tréner HC Slovan Bratislava: "Chlapcom chcem poďakovať za dobre odvedenú prácu a kvalitný výkon na čele s brankárom Habalom. Košice sú veľmi ťažký a nebezpečný súper, čo sa aj potvrdilo. Zlomové to bolo v našom oslabení troch proti piatim."