Main Content

Chelsea sa zamerala na hviezdu z Ligue 1

streda, 11. september 2019 12:03 | Autor: Timotej Gašper

Chelsea FC
Chelsea FC | zdroj: © TASR

Londýnsky klub sa pomaly opäť pripravuje na nakupovanie nových posíl, pričom jednou z prvých môže byť mladá hviezda z francúzskej ligy. 

Klub zo Stamford Bridge čelil zákazu nákupov nových posíl, ktorý mal trvať dve prestupové obdobia. V lete priviedlo vedenie len Matea Kovačiča, ktorý pretavil svoje hosťovanie z Realu Madrid na trvalý prestup. Tím Franka Lamparda sa však posilnil o viacero hráčov, ktorí a do klubu vrátili z hosťovaní. Ide najmä o mladú generáciu, ktorú zastupujú mená ako Mason Mount, Kurt Zouma, Fikayo Tomori či Chrisitian Pulišič. Podľa plátku Daily Mail sa však očakáva, že Chelsea bude môcť znova nakupovať už v zimnom prestupovom období, keďže sa plánuje skrátenie ich zákazu prestupov. 

Ak sa tak stane, a Chelsea bude môcť priviesť nové tváre už v januári, jednou z prvých by mal byť Youcef Atal. Pravý obranca z Alžírska sa ukázal vo francúzskom Nice, kam prestúpil len v lete 2018. 23-ročný africký univerzál vie hrať na celej pravej strane ihriska, no primárne nastupuje v defenzívnej línií. Podľa periodika Daily Mail sa Chelsea pripravuje na možnosť, že ak zákaz prestupov naozaj skončí už v zime, klub zo Stamford Bridge pošle do Nice ponuku vo výške 35 miliónov libier. 

Štrnásťnásobný alžírsky reprezentant si v tíme Patricka Vieiru vybudoval silné postavenie a o jeho služby sa zaujíma viacero európskych celkov. Najbližšie má byť podľa britských médií Chelsea, ktorá môže už v blízkej dobe začať s francúzskym klubom predbežné rokovania o dostupnosti alžírskeho obrancu.