Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po sladkej výhre v Maďarsku

utorok, 10. september 2019 10:33 | Autor: Filip Chudý

Slovenskí futbaloví reprezentanti
Slovenskí futbaloví reprezentanti | zdroj: TASR

Dunajské derby sme v nevraživej atmosfére dokázali vyhrať. Nie všetko však bolo ideálne. Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (7,5) – V prvom polčase mal dobré zákroky pri zakončeniach Szoboszlaia a Szalaia, po zmene strán vynikol najmä pri strele Dzsudzsáka. Kvalitne riešil vysoké lopty, rozohrávku si správne nekomplikoval. Za inkasovaný gól nemohol.

Ľubomír Šatka (4,5) – Nemal dobrý úvod. Najprv sa nešikovne pošmykol, potom dostal zbytočnú žltú karta. Maďari to skúšali v prvej polhodine hlavne cez neho, čo im viac-menej aj vychádzalo. Miestami sa akoby bál zaútočiť. Pozíciu teraz síce zalepil, ale zároveň potvrdil, že potrebujeme klasického pravého obrancu.

Denis Vavro (4) – Pozitívne veci striedal s negatívnymi, čo je na tomto poste, kde potrebujete istotu, problém. Prešla mu lopta pod nohou, zaváhal v rozohrávke a Szalai ho raz ľahko obohral na „chorvátsky“ spôsob. No hlavne nezmyselne vyrobil priamy kop, po ktorom sme dostali gól. Vykartoval sa na zápas s Walesom, ale ak by pokračoval v septembrovom vydaní, chýbať nebude.

Milan Škriniar (7) – Keď mohol, snažil sa hrať konštruktívne, pričom takmer nepokazil žiadnu loptu (úspešnosť 98 %). V osobných súbojoch však mal byť dominantnejší, keďže Szalai v tomto smere potrápil aj jeho.

Dávid Hancko (5,5) – Hneď v úvode prepadol, čím akoby sa zľakol a dopredu odvtedy už takmer nechodil, až v závere, keď sme chytili opraty zápasu. Po jeho strane súper veľmi nehrozil, keďže Dzsudzsák si to radšej rýchlo sekal všetko na stred.

Juraj Kucka (5,5) – Pozitívne bolo, že sa zapojil do akcie pri našom víťaznom góle, lenže bolo toho menej, ako by sme od neho potrebovali. V úvode sezóny ešte nie je vo forme, čo bolo cítiť aj teraz. Inak by bol viac súbojovejší s dominantnou úspešnosťou, lepšie by sa pohyboval a istejší by bol aj v kombinácii.

Stanislav Lobotka (7,5) – V prvom polčase sa ešte hľadal, pričom po jeho lacnej strate sa dostal súper do šance. Po zmene strán sa ale do toho dostával a postupne bol na lopte stále istejší. Skvele prihral na víťazný gól.

Marek Hamšík (8) – Nacentroval na náš gól, hoci je to bez asistencie. Veril si, čo ukázal aj vtedy, keď priamy kop zahrával ľavačkou. V druhom polčase si vypracoval šancu, akú vie premieňať, ale asi si ušetril gól na horšie časy… Bol silný na lopte, vedel otočil ťažisko hry, čo sa ukázalo ako dôležité v zlomových momentoch duelu. Rozdal jasne najviac prihrávok (75) spomedzi všetkých hráčov na ihrisku a to pri vysokej úspešnosti 95 %.

Albert Rusnák (4,5) – Až v 35. minúte mal prvú krídelnú akciu, čo veľa naznačuje. Smerom dopredu ho niet veľmi za čo chváliť, viac práce odviedol smerom dozadu. Aspoňže v prihrávkach bol istý (92 %). Tento septembrový dvojzápas ho však zastihol v hernom útlme, bol proste málo viditeľný.

Róbert Boženík (8) – Najprv dosiahol gól z ofsajdu, pričom už vtedy si Gulácsiho oproboval, že ako to pôjde. A potom pri víťaznom zásahu to urobil znamenite. Celkovo však odviedol množstvo čiernej roboty, keď dobre atakoval Barátha pred prvým gólom, vybojoval štandardky a tiež karty pre súperov. Niektoré lopty síce mohol uhrať lepšie, ale rozhodol derby, čiže pozitíva prevažujú.

Róbert Mak (7,5) – Už pri našej hymne ho Maďari nabili potrebnou energiou, pričom on im na oplátku neskôr pri gólovej oslave ukázal, ktorý znak je radosť nosiť na hrudi. Celú akciu si navyše založil sám. Hoci ho v úvode Lovrencsics dobre bránil, bol to Mak, kto sa postaral o našu prvú strelu na bránu. Škoda, že v druhom polčase prekopol odkrytú bránu. Taká šanca sa musí na tejto scéne dávať. Treba ho pochváliť aj za hru smerom dozadu.

Michal Ďuriš, Ján Greguš, Lukáš Haraslín (bez známky) – Všetci prišli už len v rámci taktických striedaní. No hlavne Greguš naznačil, že by si zaslúžil aj väčšiu minutáž.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon