Main Content

VIDEO: Blamáž maďarských organizátorov. Akoby zázrakom sa nestalo nič vážne

utorok, 10. september 2019 06:48 | Autor: TASR

Fanúšikovia Slovenska a Maďarska
Fanúšikovia Slovenska a Maďarska | zdroj: TASR

Budapešť 9. septembra (TASR) - V budapeštianskej Groupama Arene panovali počas pondelňajšieho kvalifikačného zápasu EURO 2020 medzi Maďarskom a Slovenskom prísne bezpečnostné opatrenia. Najvypuklejšie boli vidieť v sektore hostí, keďže si do neho kúpili vstupenky aj slovenskí občania maďarskej národnosti.

Tých od Slovákov s národnými vlajkami či šálmi bezpečnostné zložky oddelili policajným kordónom cez celý sektor. Toto rozhodnutie urobili organizátori aj preto, že štadión Ferencvárosu bol beznádejne vypredaný. Priaznivci z juhu Slovenska boli tiež, podobne ako domáci maďarskí fanúšikovia, oblečení najmä v čiernom a povzbudzovali domáci výber. Nemohli mať ale pri sebe v sektore hostí maďarské vlajky či ďalšie predmety s národnou tématikou, keďže to normy UEFA prísne zakazujú. V hľadisku panovala búrlivá atmosféra a tesne pred zápasom priaznivci domácich vypískali slovenskú hymnu.

Pred aj počas zápasu bolo nasadené veľké množstvo bezpečnostných zložiek, keďže zápas bol vedený ako rizikový. K väčším vzájomným potýčkam oboch tábor však neprišlo, problémom ale boli dopravné zápchy, pre ktoré sa mnohí zdržali pri príchode na štadión. To sa dotklo aj viacerých fanúšikov zo Slovenska. Tých domácich organizátori cez médiá už dlhšie pred súbojom E-skupiny vyzývali, aby radšej použili prostriedky hromadnej dopravy.