Main Content

Kylian Mbappé a Real Madrid? Do dvoch rokov určite, tvrdia médiá

sobota, 7. september 2019 15:05 | Autor: Timotej Gašper

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé | zdroj: TASR

Španielske periodikum SPORT prišlo s veľmi zaujímavou predpoveďou na nasledujúce roky, podľa ktorej sa Mbappé stane určite hráčom Realu Madrid. 

Je dlhodobo známe, že Real Madrid má vždy záujem o tých najprestížnejších, najzvučnejších a najkvalitnejších futbalistov sveta, za ktorých sú na prestupovom trhu ochotní zaplatiť nepredstaviteľné astronomické čiastky. Či už išlo v minulosti o Zidanea, neskôr o Ronalda, Balea alebo Jamesa Rodrigueza či v lete 2019 o Edena Hazarda, vždy sa trhali nejaké rekordy, ktoré mali spojenie s financiami. 

Trend svetového futbalového prestupového trhu s epicentrom v najkvalitnejších európskych ligách nastavuje latku vyššie a vyššie po každom prestupovom období, čoho dôkazom bolo aj leto 2019. Ešte nikdy sa totižto nestalo, aby sa v jednom letnom prestupovom okne trikrát minulo minimálne 100 miliónov eur za hráča. Ľady, ktoré prelomil rekordný 222 miliónový prestup Neymara z Barcelony do Parížu Saint-Germain v lete 2017, sa budú len posúvať vpred a novým rekordom vôbec môže byť pokojne aj 20-ročná svetovo uznávaná futbalová osobnosť, Kylian Mbappé

Síce na seniorskej úrovni načína Mbappé ešte len celkovo štvrtú sezónu, na konte už má 89 gólov a 50 asistencií. Chlapec, ktorý v ročníku 16/17 stál za titulom Monaka v Ligue 1 a už v lete 2017 sa dohodol s parížskym Saint-Germain, ktorý o rok nato zaplatil Monaku sumu  135 miliónov eur. Aj keď má Kylian 20 rokov, kritici ho už dávno nepovažujú za mladíka, no práve naopak. Ako tvrdí španielsky plátok SPORT, Real Madrid získa mladú superhviezdu do dvoch rokov, pričom je možné, že k tomuto megaprestupu dôjde aj skôr. SPORT vo svojej informácií dodáva, že o Mbappého sa začal aktívne zaujímať aj krajan a tréner Realu Madrid, Zinedine Zidane.