Main Content

Giroud špekuluje o budúcnosti: MLS nie je to jediné, čo ma zaujíma

sobota, 7. september 2019 14:46 | Autor: Timotej Gašper

Olivier Giroud
Olivier Giroud | zdroj: TASR

Francúzsky útočník sa pomaly pripravuje na odchod z Chelsea, pričom do úvahy spadá podľa jeho slov viacero možností. 

Majster sveta z roku 2018 oslávi na konci septembra svoje 33.narodeniny, čo pomaly ale isto ukazuje len jedným smerom. Písalo sa, že Chelsea a respektíve futbal na najvyššej úrovni by mohol opustiť už počas letného prestupového obdobia, no bývalý hráč Montpellier či Arsenalu disponuje obrovskými skúsenosťami a neraz dokáže byť rozdielovým hráčom, akého by chcel každý tím. Ďalším dôvodom jeho zotrvanie je fakt, že Frank Lampard pracuje s mladým kádrom, ktorému chýbajú cenné skúsenosti. 

Kontrakt Oliviera Girouda má na Stamford Bridge trvanie do leta 2020, no viaceré médiá na čele so Sky Sports sa zhodujú v názore, že robustný francúzsky zakončovateľ opustí Londýn už počas nasledujúceho prestupového obdobia. O hráča jeho kvalít, skúseností a hlavne rangu sa zaujíma veľa tímov, ktoré pochádzajú rôznych destinácií. Najbližšie zisku Girouda má však byť zámorská Major League Soccer. „MLS? Pre moju rodinu je to zaujímavé, moje deti rozprávajú po anglicky, bolo by to určite zaujímavé miesto,“načal Giroud v interview pre Mirror. 

Giroud je v Chelsea od januára 2018, pričom predtým strávil šesť a pol roka v Arsenale. „Neviem kedy prijmem novú výzvu. Samozrejme, že budem ďalšiemu kroku v kariére otvorený, no neviem povedať, kedy to bude. Možno o rok, možno o dva. A nie MLS nie je to jediné, čo ma zaujíma,“ ukončil nejasnú predpoveď budúcnosti skúsený útočník Olivier Giroud. Očakáva sa, že ak sa Giroud nepresťahuje do MLS, jeho kroky môžu poviesť späť do rodného Francúzska, no pokojne aj do Číny, kde je vždy dopyt po hráčoch ako Giroud.