Main Content

Messi po sezóne môže opustiť Barcelonu: Päťnásobný najlepší futbalista sveta môže odísť úplne zadarmo

sobota, 7. september 2019 11:22 | Autor: TASR

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Barcelona 7. septembra (TASR) - Päťnásobný najlepší futbalista sveta Lionel Messi má v zmluve zakotvenú klauzulu, ktorá mu umožní opustiť Barcelonu už na konci tejto sezóny. Odísť bude môcť dokonca zadarmo, hoci má kontrakt až do roku 2021. Informáciu potvrdil prezident klubu Josep Maria Bartomeu, podľa ktorého však nie je žiadny dôvod na paniku.

"Lionel Messi má v zmluve klauzulu, ktorá mu umožňuje z klubu po sezóne odísť. Tú istú možnosť mali vo svojej poslednej zmluve zahrnutú aj Xavi, Carles Puyol, či Andres Iniesta. Sú to všetko hráči, ktorí si za svoj prínos pre klub túto voľnosť zaslúžia. Nerobíme si však žiadne starosti. Chceme, aby Messi dodržal zmluvu, ktorú má s klubom do roku 2021 a zostal s nami aj po nej," povedal Bartomeu.

Napriek tomu verí, že hviezdny útočník a gólový líder Blaugranas vydrží v tíme "minimálne do roku 2021". Od svojho debutu v roku 2004 zaznamenal Messi v 687 zápasoch za Barcu 603 gólov. Klubu pomohol vyhrať 34 titulov, štyrikrát s ním triumfoval v Champions Leaque a desaťkrát vyhral La Ligu. Samotný hráč sa opakovane vyjadril, že v Barcelone je šťastný.

Tridsaťdvaročný Argentínčan momentálne laboruje so zranením lýtkového svalu. V úvodných troch dueloch v jeho neprítomnosti dokázala Barcelona pozbierať len štyri body.