Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po zápase Slovensko - Chorvátsko

sobota, 7. september 2019 07:53 | Autor: TASR

Pavel Hapal
Pavel Hapal | zdroj: TASR

Trnava 6. septembra (TASR) - Slovenskí futbalisti prehrali v piatkovom kvalifikačnom zápase EURO 2020 v Trnave s Chorvátskom vysoko 0:4.

hlasy po zápase (TASR, RTVS):

Stanislav Lobotka, stredopoliar SR: "Nehrali sme nič, Chorváti boli naopak excelentní. Strácali sme veľa ľahkých lôpt, potom sme o ňu dlho bojovali a strácali sme sily. Ale takéto zápasy futbalistu posúvajú a ukážu mu, kde musí zabrať. Ale dnes nepodal optimálny výkon asi nikto."

Pavel Hapal, tréner SR: "Chorváti hrali vo veľkom pohybe, my sme nestíhali. Hostia podali neskutočný výkon, zaslúžene vyhrali. Mali aj ďalšie šance, skončilo sa to pre nás ešte mierne. Uvidíme, ako naše mužstvo zareaguje pred zápasom s Maďarskom."

Marek Hamšík, kapitán SR: "V prvom rade je to naša chyba, podali sme slabý výkon, čo sa odzrkadlilo aj na výsledku. Mohlo z toho byť aj vyššie víťazstvo Chorvátov. Bolo to o kolektívnom výkone, ktorý bol z našej strany slabý."

Róbert Boženík, útočník SR: "Som rád za šancu, ktorú som dostal, ale nemôžem byť spokojný. Prehrali sme 0:4, Chorváti nás prevýšili, čo ma mrzí. Mal som čo najviac ponaháňať súperových obrancov, zakryť si loptu. Nedarilo sa nám, za stavu 0:2 na nás padla deka a už sme sa z toho ťažko dostávali."

Milan Škriniar, obranca SR: "Chorváti majú veľkú silu, sú veľmi silní na lopte, my sme boli málo agresívni v strede poľa, púšťali sme ich blízko k bráne. Veľa sme toho nepredviedli. Veľa sa toho na nás valilo, nebolo to jednoduché. Zaslúžili sme si takúto facku, bolo to z našej strany veľmi slabé. Musíme na túto prehru čím skôr zabudnúť."

Zlatko Dalič, tréner Chorvátska: "Podarilo sa nám zvíťaziť vysoko 4:0. Od prvej do poslednej minúty sme hrali dobre, agresívne. Skórovali sme v najlepšom čase, hoci nie v prvých 30 minútach ako sme si predstavovali. Gratulujem mojim hráčom k výbornému výkonu. Nie som prekvapený, viem, aké sú kvality mojich hráčov, hrali energicky a dobre kombinačne. Udržali sme emócie na uzde. Bol to jeden z najlepších zápasov, aký sme pod mojim vedením odohrali. Bola to explózia talentu."