Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po debakli s Chorvátskom

sobota, 7. september 2019 09:22 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie hráčov
Hodnotenie hráčov | zdroj: TASR

Naša reprezentácia totálne vybuchla a jednotlivých hráčov sme nešetrili. Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (4) – Hneď v prvých sekundách mu vypadla lopta po strele Vlašiča, ale to bola iba predzvesť toho, čo bude nasledovať. Skvele vychytal Petkoviča, ešte lepšie si postavil žrde, ale aj tak dostal štyri kúsky, čo je veľa, aj keď vzhľadom na priebeh málo… Dvom gólom mohol pri troche šťastia zabrániť, keďže ich mal na ruke.

Martin Valjent (1,5) – Ako jeden z mála, ktorí v ostatnom čase dostali v národnom drese šancu, si ju bez debaty aj zaslúžil a nebolo jeho nasadenie silené. Zároveň však treba povedať, že teraz vybuchol. Neubránenie Lovrena pri štvrtom góle tomu dalo len korunu.

Denis Vavro (1) – Hodnotíme síce na stupnici 1 – 10, ale veľmi reálne sme uvažovali, že dostane nulu. Prakticky vždy bol zle postavený, nedôsledne bránil, nabil Perišičovi na brvno a hlavne Petkovič ho dvakrát úplne zosmiešnil. Aspoň raz ho dobre zblokoval, takže to má za jedna…

Milan Škriniar (2) – Hral síce otrasne, ale bol náš najlepší obranca v zápase. Dobrú pozičnú hru striedal so zlou. Občas nestíhal a nebol takým lídrom obrany, akého by sme potrebovali.

Dávid Hancko (1,5) – Asi dvakrát dobre odobral loptu súperom, ale to je všetko na pochvalu. Súperom nestíhal, bol nedôrazný v súbojoch na zemi aj vo vzduchu, a smerom dopredu, čo je pritom jeho prednosť, bol nulový.

Juraj Kucka (1,5)Nevyhrával dostatok súbojov, čo bol vážny problém pre našu hru. Keď k tomu pridáme straty lôpt, nedôraz pri štandardkách a malú ponukovú činnosť, zistíme, že v tomto stretnutí nám bol skôr na príťaž.

Stanislav Lobotka (1) – Ďalší vážny adept na nulu. Lobotka urobil prakticky všetko zle. Už Petkovič pri prvom nájazde naznačil, že to cez neho pôjde. Pri prvom góle neubránil Vlašiča a druhý padol po jeho strate lopty. Snáď všetky osobné súboje prehral, pričom ani len súperových hráčov nevedel takticky faulovať.

Marek Hamšík (2) – Otočenie a podržanie lopty sme v jeho podaní videli, ale oveľa viac bolo strát a nepresných prihrávok. Chorváti si na Hamšíka dali veľký pozor a úplne ho z ihriska vymazali.

Albert Rusnák (1,5) – Po prvom polčase mohol Hapal vystriedať hocikoho a trafil by správne. Dole išiel jeho obľúbenec Rusnák, čo veľa naznačuje. Rusnák nielenže nebol aktívny, ale ani sa mu nedarilo. Jeden náznak šance síce mal, ale vyriešil to najhorším možným spôsobom.

Ondrej Duda (2) –Hral až príliš hlboko, pritom mal byť útočníkom. V prvom polčase potešil úspešným driblingom do šance, v druhom prihrávkou do náznaku šance Maka. Ale to je tak všetko, lebo vo zvyšku bol odrezaný od duelu.

Róbert Mak (3) – Nehral dobre, robil chyby, ale aj tak to bol náš najlepší hráč v ofenzíve. Pokúšal sa o streľbu, behal, a hoci robil aj zbytočné veci spojené so zlými rozhodnutiami, možno o ňom povedať, že aspoň tá snaha bola uňho viditeľná.

Róbert Boženík (2) Začal aktívne dvoma slabými strelami do stredu brány, ale iní nemali ani to… Stále je však mladý a táto úroveň je preňho ešte privysoká. Ukázalo sa to pri niektorých zbrklých rozhodnutiach. Skúsený hráč by to riešil lepšie.

Lukáš Haraslín, Michal Ďuriš (bez známky) – Haraslín hral síce dostatok minút na ohodnotenie známkou, ale na čo si kaziť deň ešte viac? Treba však povedať, že nestíhal smerom dozadu a ani dopredu. Ďuriš si len pripísal ďalšiu reprezentačnú čiarku.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon