Main Content

Navrátilec Oxlade-Chamberlain verí v úspech na Euro 2020: Je to napísané vo hviezdach!

piatok, 6. september 2019 11:54 | Autor: Timotej Gašper

Oxlade-Chamberlain
Oxlade-Chamberlain | zdroj: TASR

Alex Oxlade-Chamberlain sa po návrate do kádra národného tímu Anglicka ihneď pozitívne vyjadril smerom k Majstrovstvám Európy v roku 2020, na ktorých plánuje s „The Three Lions“ zaknihovať výraznejší úspech.

Univerzálny stredopoliar sa vracia do najcennejšieho dresu po dlhej odluke, ktorú zapríčinilo vážne zranenie kolenných väzov ešte v apríli 2018. Oxlade-Chamberlain bol v tej dobe dôležitou súčasťou základnej zostavy Jurgena Kloppa, no zranenie ho časom odstavilo až na takmer jeden kalendárny rok. 

Počas dlhého obdobia zranenia a následnej rekonvalescencie nestihol Oxlade-Chamberlain Majstrovstvá sveta v Rusku 2018, boje v Lige Národov a veľkú časť sezóny 2018/2019, ktorá skončila pre Liverpool vytúženým triumfom v Lige majstrov. „Bude nám priať šťastie, myslím, že je napísané vo hviezdach, že ja strelím víťazný gól. Nechcem teraz len sedieť vzadu a vyhovárať sa, že som bol zranený a že som mal zlé obdobie, kvôli ktorému som zmeškal ten alebo iný turnaj, nemám to rád,“ načal svoje motivačné vyjadrenie 26-ročný Alex, ktorý najcennejší dres obliekol naposledy proti Taliansku, 27.3.2018. 

„Každý sa zraní a je len na ňom, ako sa popasuje s návratom medzi elitu. Mne to dalo čas premýšľať, aký chcem byť a ako chcem hrať. Verím, že sa stále môžem dostať na vrchol a hrať aj na EURE s Anglickom. Je to sen každého chlapca. Samozrejme, máme rešpekt pred tým, čo nás čaká, a to sú zápasy s Bulharskom a Kosovom. Sú tu veľké očakávania, no máme káder so sebavedomím a nadaním, aby sme sa stým vedeli popasovať,“uviedol bývalý hráč Arsenalu či Southamptonu. 

Anglicko si v kvalifikácií na ME 2020 zatiaľ vedie stopercentne a po dvoch zápasoch má na konte 6 bodov a skóre 10:1.