Main Content

Manchester United potrebuje čas a trpezlivosť: Budú ju ľudia mať?

štvrtok, 5. september 2019 09:17 | Autor: Jakub Vaverka

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: Instagram

Red Devils sa v lete slušne posilnili, ale v úvodných stretnutiach novej sezóny nedokázali opakovane predvádzať kvalitné výkony. Tomu zodpovedá aj ich doterajší bodový zisk.

Všetko začalo idylickou výhrou 4:0 nad Chelsea. K takému výsledku medzi oboma súpermi nedošlo poriadne dlho, Manchester United trestal každú chybičku omladeného londýnskeho mužstva. Tréner Solskjaer ale už vtedy varoval, že tento triumf nepreceňuje. Hovoril o tvrdej práci a dlhej ceste. Ako sa ukázalo, svoj tím pozná.

Po dueli s Chelsea prišla remíza na ihrisku Wolverhamptonu Wanderers 2:2, nasledovala domáca prehra s Crystal Palace 1:2 a ďalšia remíza, tento raz v Southamptone 1:1. K tomu nepremenené šance a predovšetkým penalty.

Aj keď si to možno niekto neuvedomuje, Manchester United je v prestavbe, ktorú síce príchody Harryho Maguirea Aarona Wan-Bissaku môžu urýchliť, ale rozhodne ju nepreskočia. To sa totiž nedá. Napríklad aj Daniel James je výbornou posilou, ale tento hráč sám body pre Diablov získavať nebude. Futbal je koniec koncov tímová hra.

Aj napriek vzájomnému zápasu, Manchester United je na tom približne ako Chelsea. Zatiaľ čo Frank Lampard má k dispozícii na Stamford Bridge mladíkov, ktorí dosahovali úspechy v juniorských súťažiach či na hosťovaniach a vďaka transferovému banu aj trpezlivosť okolia, jeho nórsky kolega takýto luxus nemá.

Aj na Old Trafford sa nájdu talentované mená ako spomínaný James či Greenwood, ale mládežnícke tímy United rozhodne neboli v posledných rokoch tak úspešné ako tie Chelsea. A okrem toho, Ole Gunnar Solskjaer mohol v letnom prestupovom období nových futbalistov nakupovať.

V červenej časti Manchestru je ale veľa – veľa práce. Éra Sira Alexa Fergusona sa sama od seba nevráti. Vedie k nej veľmi dlhá cesta, na ktorú sa Devils ale dostali. Nór aj jeho hráči potrebujú trpezlivosť a čas. Tlak vo futbale a ešte k tomu v klube ako je United je však enormný.

Nespokojnosť vedenia a fanúšikov sa, ak nebudú výsledky, skôr či neskôr prejaví.