Main Content

Ultras Interu sú proti Lukakuovi: Je nám ľúto, ak si myslíš, že toto bol rasizmus

štvrtok, 5. september 2019 07:50 | Autor: Jakub Vaverka

Lukaku a Antonio Conte
Lukaku a Antonio Conte | zdroj: TASR

V nedeľu Inter vyhral v Cagliari 2:1 a útočník Romelu Lukaku bol rasisticky urážaný domácimi fanúšikmi. Verejne prehovoril o svojich pocitoch. Netušil, že jeho vlastní priaznivci sa postavia proti nemu.

Ultras Interu Miláno, ktorí si hovoria L'urlo della Nord a sídlia na legendárnej tribúne milánskeho San Sira Curva Nord, napísali na svojej facebookovej stránke belgickému útočníkovi pomerne dlhý odkaz.

„Ahoj Romelu, píšeme ti ako ľudia z Curva Nord. Áno tí, ktorí ťa vítali v klube. Naozaj nás mrzí, ak si myslíš, že nedeľné správania fanúšikov Cagliari bolo rasistické. Musíš chápať, že Taliansko nie je ako iné európske krajiny, kde je rasizmus REÁLNY problém.“

„Chápeme, že to rasisticky mohlo vyzerať, ale v skutočnosti to tak nebolo. V Taliansku používame tieto „spôsoby“ aby sme „pomohli nášmu tímu“, aby sme rozhodli súpera. Nie preto, aby sme ho rasisticky urazili,“ tvrdia.

„Sme multikultúrnou organizáciou a vždy sme privítali hráčov, nech boli od hocikadiaľ. Nie sme rasisti a rasistami nie sú ani fanúšikovia Cagliari,“ verejne prehlásili.

Romelu Lukaku sa stal v spomínanom zápase autorom rozhodujúceho gólu, keď skóroval z pokutového kopu. Domáci priaznivci ho následne začali nazývať opicou. Okrem toho, jeho aj hráčov Interu po celý zápas častovali urážkami rôzneho druhu.