Main Content

Craig Ramsay ostáva trénerom Slovenska a to je skvelá správa

štvrtok, 5. september 2019 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Craig Ramsay
Craig Ramsay | zdroj: TASR

Po domácich majstrovstvách sveta sa objavili informácie, že Craig Ramsay skončí vo svojej funkcii. Našťastie, kanadský kormidelník ostáva pri slovenskom hokeji. Áno, našťastie.

Slovensko ani na posledných dvoch šampionátoch nepostúpilo do štvrťfinále. Nebudeme si ale klamať, v oboch prípadoch sme k tomu mali pod taktoukou Ramsayho najbližšie za posledné roky. Doma sme medzi najlepšou osmičkou chýbať rozhodne nemali, ale stalo sa. Taký je šport. Predvedená hra Slovenska bola napriek pastvou pre oči aj tých najnáročnejších hokejových priaznivcov.

Kto rozumie hokeju, uzná, že Craig Ramsay kvalitu hry slovenskej reprezentácie posunul vpred. Obklopil sa skúsenými ľuďmi a čo je v našich končinách podstatné, nebol ovplyvnený vzťahmi. Nech sme akýkoľvek optimisti, práve medziľudské vzťahy a väzby sú často na Slovensku problémom, nech už robíte čokoľvek.

Miroslav Šatan po MS hovoril, že dohoda s Ramsaym síce nie je na stole, ale pokúsi sa niekdajším dlhoročným členom Buffala Sabres dohodnúť. Podarilo sa. Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja svoje slovo naplnil do bodky. A to sú dobré správy pre slovenský hokej.

Ramsay robí svoju prácu dobre. Nedáva si ružové okuliare na oči, nemá prehnané reči. Dáva šancu mladým, dáva šancu aj „menej opozeraným“ hráčom. A Slováci pod vedením tohto Kanaďana, ktorý bol hlavným trénerom Atlanty Trashers, hrajú ako tím.

Teraz dostal možnosť pokračovať. A my sme radi. Je to totiž správny muž na správnom mieste. Minimálne v tejto chvíli, kým sa veci nastavia tak, ako sa mali už pred rokmi.