Main Content

Trippier o nechcenom odchode z Tottenhamu: Je to sklamanie, chcel som ostať

utorok, 3. september 2019 14:13 | Autor: Timotej Gašper

Kieran Trippier
Kieran Trippier | zdroj: TASR

Anglický obranca v lete zmenil dres, pričom v nedávnom interview prezradil, čo ho k tomu viedlo.

Kieran Trippier sa výraznejšie preslávil len v posledných rokoch, kedy bol hráčom Tottenhamu Hotspur. Anglický pravý obranca však v minulosti strávil tri roky ako hráč akadémie Manchestru City, no na Eastlands sa neuchytil a v roku 2012 putoval do Burnley. V tradičnom anglickom klube sa dostal do povedomia spoľahlivými výkonmi, čo neuniklo pozornosti Tottenhamu, kam napokon v lete 2015 Kieran prestúpil za necelých 5 miliónov eur. 

V severnom Londýne robil spočiatku zástup Kylemu Walkerovi, no po jeho odchode do Manchestru City sa z Trippiera stala jasná voľba číslo 1 na pravý kraj obrany Spurs. Za Tottenham spolu odohral 118 zápasov, v ktorých pridal 24 asistencií. Kieran prežil v roku 2018 veľmi vydarené MS v Rusku, ktoré ho vystrelili medzi najsledovanejších hráčov Premier League. Forma mu však v minulej sezóne veľmi nepriala a k tomu sa pridali aj zranenia, čo z Angličana spravilo vysoko kritizovaného hráča.

 „Latku som po MS v Rusku nastavil na svoju úroveň príliš vysoko. Veľa ľudí sa na mňa spoliehalo, no mal som aj problémy so zraneniami. Mohol som sa vrátiť po lete fit a pripravený, no padlo rozhodnutie a už som hráč Atlética,“ načal v rozhovore o odchode Trippier.

Prestup Kierana Trippiera do Atlética Madrid prišiel pomerne nečakane, pričom Spurs inkasovali 22 miliónov eur. „Prišiel som za trénerom a opýtal som sa ho, aké má plány. Nedostal som kladnú ani zápornú odpoveď. Tréner nepovedal, že ma chce predať, tak som išiel za riaditeľom Danielom Leyvm. Nedostal som odpoveď ani tam. Nie je pekné ak počúvate, že vás klub chce predať. Je to pre mňa sklamanie, dával som klubu všetko a chcel som ostať, no aj toto sa vo futbale deje. S trénerom sme sa určite nerozišli v zlom, rešpektujem ho a ďakujem mu za všetko, čo pre mňa urobil,“ukončil v rozhovre pre Sky Sports Kieran Trippier.