Main Content

Davis Cup: Nominácia Slovenaska proti Švajčiarsku je známa

utorok, 3. september 2019 11:16 | Autor: TASR

Martin Kližan
Martin Kližan | zdroj: TASR

Bratislava 3. septembra (TASR) - Kvinteto slovenských tenistov Martin Kližan, Andrej Martin, Norbert Gombos, Filip Polášek, Igor Zelenay figuruje v nominácii na zápas euro-africkej zóny

Davisovho pohára proti Švajčiarsku. Duel sa uskutoční 13.-14. septembra na antuke pod otvorenou strechou AXA arény bratislavského NTC. Jeho víťaz postúpi do marcovej kvalifikácie o účasť na budúcoročnom finálovom turnaji v Madride.

Švajčiari pricestujú do Bratislavy bez dvoch najväčších hviezd Rogera Federera a Stana Wawrinku - štvrťfinalistov záverečného grandslamu sezóny US Open. Jednotkou Helvétov bude Henri Laaksonen, ktorý je v rebríčku ATP na 119. mieste. V nominácii kapitána Severina Lüthiho sú ešte Sandro Ehrat, Marc-Andrea Hüsler, Damien Wenger a Jérôme Kym.

Úvodné piatkové dvojhry odštartujú o 17.00 h, v sobotu od 16.00 sú na programe štvorhra a záverečné single. Hlavným rozhodcom bude Francúz Stephane Apostolou, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Egypťan Adel Nour a Britka Kelly Thompsonová.