Main Content

Hodená žlto-zelená rukavica

pondelok, 2. september 2019 08:15 | Autor: Jakub Vaverka

MŠK Žilina
MŠK Žilina | zdroj: TASR

Po siedmich kolách má MŠK Žilina pred Slovanom Bratislava na čele Fortuna ligy trojbodový náskok.

Začala reprezentačná prestávka. Počas nej budú v permanencii slovenská reprezentácia do 21 rokov a aj tá mužská. V Žiline to veľmi dobre vedia, veď v Áčku figuruje talentovaný Boženík a vo výbere Adriána Guľu hneď päť futbalistov spod Dubňa.

Takýto začiatok ročníka si šošoni nepamätajú. Šesť výhier a jedna remíza. Vynikajúce skóre a skvelá hra. Sám tréner Kentoš v sobotu po triumfe 5:0 nad Senicou povedal, že po druhom góle jeho zverenci na ihrisku dominovali. Žilina nepustila perie ani v Bratislave, kde v minulej sezóne prehrala dvakrát vysoko - 0:3 a 2:5. 

Remízu 1:1 každý z MŠK bral, v tom výsledku je totiž zhmotnený progres žlto-zelených. V titulku pojednávame o hodenej rukavici a tak to skutočne je. Slovan v minulej sezóne vyhral titul suverénne, tento rok by to také jednoznačné byť nemuselo.

 Žilina totiž pôsobí skutočne sebavedomo a kvalitne, pričom belasí majú nabitý program vďaka účinkovaniu v Európskej lige. A tak to bude (minimálne) celú jeseň. Áno, klub z Bratislavy má dostatočne široký káder aj na dve súťaže, ale Žilina bude nepríjemná a bude čakať na zaváhania majstra. Už teraz šošoni stihli ukázať, že sa minimálne neboja.

Okrem toho, po nedeli je MŠK v trojbodovom trháku. Slovan totiž v zápase kola prehral v Dunajskej Strede 2:5.