Main Content

Stáva sa Premier League ligou dvoch tímov?

pondelok, 2. september 2019 07:50 | Autor: Jakub Vaverka

Premier League - Manchester City
Premier League - Manchester City | zdroj: TASR

 V Premier League sa odohrali prvé štyri kolá a anglické štadióny sa otvoria až o dva týždne, kedy skončí reprezentačná prestávka.

 Štyri duely sú priskoro na robenie unáhlených názorov, ale aj z tohto počtu duelov sa dá minimálne odhadnúť, v akom štýle pravdepodobne bude prebiehať ročník 2019/2020.

Nemecký tréner Liverpoolu Jürgen Klopp nedávno prehlásil, že Premier League rozhodne nie je záležitosťou dvoch klubov. Je to ale naozaj pravdivé tvrdenie? Liverpool nastúpil proti Norwichu, Southamptonu, Arsenalu a Burnley. Štyri razy vyhral a potvrdil, že bude dominantný. The Reds sú jediným klubom, ktorý v tejto sezóne ešte nestratil ani jeden bod. A úprimne, nečaká sa, že do mája budú mať Červení bodových strát veľa. I keď vo futbale sa môže stať čokoľvek. 

Manchester City rozstrieľal West Ham, smolne doma remizoval s Tottenhamom, vyhral v Bournemouthe a rozstrieľal Brighton. Tím Pepa Guardiolu je nemenej dominantný od Liverpoolu, pričom úradujúci anglický majster momentálne predvádza najlepší futbal v Európe. Strata bodov so Spurs bola jednoducho smola. Potvrdí každý, kto videl.

Liverpool 12, Manchester City 10. Body strácajú opakovane Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur, Manchester United a aj Leicester City a Wolves. U poslednej menovanej dvojice (či trojice?) to ale až také prekvapenie nie je. Pointou ale je, že už po kvartete stretnutí si LFC a Sky Blues vybudovali na čele sympatický náskok, zatiaľ čo konkurenti majú niekoľko zásadných nedostatkov.

Zmenší sa? Bude narastať? Momentálne skôr možnosť B. V Premier League na súboj dvoch tímov o titul nie sme tak zvyknutí ako v Nemecku či v Španielsku. I keď, Bundesliga a La Liga v tomto bode pôsobí vyrovnanejšie. Je iba úvod septembra a čaká nás ešte 34 kôl, ale dominancia Manchestru City a Liverpoolu FC by mala byť seriózne braná do úvahy.