Main Content

Correa je po nehode v Spa stabilizovaný, Hamilton: Hubert je hrdina

nedeľa, 1. september 2019 16:16 | Autor: TASR

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton | zdroj: TASR

Spa-Francorchamps 31. augusta (TASR) - Druhý účastník sobotnej tragickej havárie na pretekoch F2 na belgickom okruhu Spa-Francorchamps, Juan Manuel Correa je naďalej v stabilizovanom stave.

Američan utrpel zlomeniny oboch dolných končatín a menšie zranenie chrbtice. Po nehode absolvoval operáciu a momentálne je na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Zrážku v rýchlosti približne 270 km/h neprežil Francúz Anthoine Hubert. Dvadsaťdvaročnému jazdcovi vzdali úctu aj kolegovia z F1. "Je to veľmi smutné, ani nemám slov. Odpočívaj v pokoji šampión," napísal na twitteri Fernando Alonso. Úradujúci majster sveta Lewis Hamilton dodal: "Zničujúca správa. Pokoj tvojej duši, moje modlitby patria rodine. Ak si čo iba jeden fanúšik myslí, že tento šport je bezpečný, veľmi sa mýli. Každý jazdec riskuje život a ľudia by si to mali uvedomiť. Anthoine je hrdina, ktorý riskoval, aby si splnil sny."

Preteky, ktoré sa v Spa konali deň pred Veľkou cenou F1, pozastavili a zrušili ihneď, ako vyšla najavo závažnosť nehody. Hubert z tímu BWT Arden figuroval na ôsmej priečke šampionátu, v tejto sezóne mal na konte dve víťazstvá v Monaku a Francúzsku.