Main Content

VIDEO: Gólové hody pod Dubňom, Žilina deklasovala Senicu

sobota, 31. august 2019 21:18 | Autor: TASR

Róbert Boženík
Róbert Boženík | zdroj: TASR

Žilina 31. augusta (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v sobotňajšom zápase 7. kola Fortuna ligy na vlastnom štadióne nad FK Senica vysoko 5:0.

MŠK Žilina – FK Senica 5:0 (1:0)

Góly: 24. Boženík, 48. Ďuriš, 60. a 74. Káčer, 85. Králik. Rozhodovali: Glova – Pozor, Somoláni, ŽK: Boženík, Králik – Dias, Cascardo, Baumgartner, El Moudane, 2522 divákov

Žilina: Holec – Tomič, Kaša, Králik, Sluka – Demiri – Káčer, Bernát (71. Myslovič) – Ďuriš (77. Jánošík), Boženík, Diaz (65. Vallo)

Senica: Taborda – Cascardo, Dias, Didiba, Krč – Klapan (90. Addo) – Yenne, El Moudane, Totka (68. S. Sulley) – L. Ramirez (61. Baumgartner), Castaňeda

Žilinčania túžili pred reprezentačnou pauzou a pred vlastnými fanúšikmi natiahnuť sériu bez prehry a predposledná Senica mala byť na to vhodný súper. Po úvodnom miernom tlaku domácich sa však takmer presadil Seničan El Moudane, keď dostal od Castaňedu dobrý center do šestnástky, ale Holec jeho pokus v 10. min vytlačil na roh. Domáci vzali varovanie vážne, snažili sa hrať s loptou čo najviac na súperovej polovici, ale chýbal im moment prekvapenia a finálna prihrávka. V 24. min však lopta po rohu Káčera, zmätkoch v šestnástke a pokusoch Diaza a Ďuriša, ktoré hostia s brankárom Tabordom zblokovali, doputovala až k Boženíkovi a reprezentačný útočník SR poslal Žilinu do vedenia. O tri minúty mohlo byť vyrovnané, ale rýchlu a kolmú akciu a následnú prihrávku Yenneho do šance Žilinčania zblokovali. Aj ďalšiu šancu mali Seničania vďaka Yennemu, ktorý vysunul do dobrej pozície Krča, ale domáci ho faulovali a z priameho kopu sa hostia nepresadili. V 38. min sa dostal do dobrej príležitosti aj najlepší ligový strelec Bernát, ale jeho pokus sa druhým gólom Žiliny neskončil.

Ihneď po prestávke sa Seničania snažili o vyrovnanie, no Boženík v 48. min vyslal prihrávkou do šance Ďuriša a ten svoj debut v základnej zostave MŠK oslávil gólom na 2:0. Senicu však útočné snahy neopustili, stále sa snažila o kontaktný gól, ale Žilina jej nádej na body zarazila po hodine hry. Do lopty sa z diaľky oprel kapitán Káčer a strelou k ľavej žrdi zvýšil na rozdiel triedy. Káčer mal gól na kopačke aj v 69. min, no Taborda si s jeho pokusom poradil. O dve minúty mohli konečne skórovať Seničania, keď sa lopta po zlom odkope domácich dostala na ich kopačky, Castaňedovu strelu však Holec vyrazil a Baumgartnerov následný pokus chytil. Káčer bol pri chuti a v 74. min upravil už na 4:0, keď zužitkoval dobrú prihrávku od Boženíka, presadil sa cez obrancov a lobom aj cez Tabordu. Žilinčania už potom viac mysleli na bavenie divákov a útok ako na bránenie a v 85. min sa po rohu Mysloviča a teči Králika lopta dostala do siete po piaty raz. Upraviť skóre na poltuctový rozdiel mohol ešte Boženík, ale v 88. min jeho pokus Taborda vyrazil a tak ostala žilinská výhra nad Senicou päťgólová.