Main Content

Reakcie Slovanistov na žreb skupiny Európskej ligy

piatok, 30. august 2019 18:30 | Autor: TASR

Slovan - reakcie na žreb EL
Slovan - reakcie na žreb EL | zdroj: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa v hlavnej fáze Európskej ligy UEFA 2019/2020 stretnú v K-skupine s Besiktasom Istanbul, SC Braga a Wolverhamptonom Wanderers. Rozhodol o tom piatkový žreb v monackom hoteli Grimaldi Forum. Prinášame vám súhrn reakcií na žreb z tábora nášho majstra.

Reakcie na žreb (zdroj: www.skslovan.com):

Richard Trutz, športový riaditeľ ŠK Slovan: "Pri žrebe skupinovej fázy Európskej ligy si už skutočne nevyberiete, môžete sa stretnúť len s naozaj kvalitnými a silnými klubmi. Budeme čeliť náročným súperom zo zaujímavých krajín, všade môžeme očakávať plný štadión, veď futbal je v týchto krajinách na prvom mieste. V prvom či druhom koši boli aj ešte silnejšie kluby, čo sa týka mena alebo histórie, no akceptujeme to, čo nám žreb pridelil. Môžeme sa tešiť na atraktívne zápasy, pre celý klub, hráčov i fanúšikov to bude veľká výzva, ktorú však prijímame a sme odhodlaní pobiť sa zo všetkých síl o body v skupinovej fáze Európskej ligy."

Ján Kozák ml., tréner ŠK Slovan: "Čaká nás atraktívna skupina, podľa mňa jedna z najnáročnejších, ktoré žreb priniesol. Na súperov sa pripravíme čo najlepšie a už sa tešíme na ďalšie výzvy. Pre hráčov i celý klub je výborné, že sa opäť môžeme porovnávať s najlepšími, vďaka čomu sa môžeme neustále posúvať dopredu a zlepšovať sa. Z môjho pohľadu je to zaujímavá skupina, kde nás čakajú kvalitní súperi."

Vasil Božikov, kapitán ŠK Slovan: "Myslím si, že nás čakajú skvelé zápasy. Všetci súperi v našej skupine sú veľmi silní, no určite sa na nich zodpovedne pripravíme a zabojujeme o body. Viacerí z nás chceli hrať proti tímu z Anglicka. Nemáme Arsenal či Manchester United, ale aj Wolverhampton je veľmi silný, v anglickej lige dosiahol fantastické výsledky a určite bude atraktívny aj pre našich fanúšikov. Tešíme sa na skvelé konfrontácie v skupinovej fáze."

Dominik Greif, brankár ŠK Slovan: "Každý zo súperov má obrovskú kvalitu, je to úplne iný level, než na aký sme boli doteraz zvyknutí. Budú to plné štadióny, skvelá atmosféra a všetko, čo k tomu patrí. Každý z nás mal nejaké prianie, pre mňa bolo zaujímavé Porto. Jedna loptička nakoniec rozhodla o tom, že nie sme v skupine s Manchestrom United, čo je trošku škoda, ale človek si naozaj nenavyberá. Aj v skupine chceme dosiahnuť dobré výsledky a pokúsime sa získať čo najviac bodov."

žreb skupiny ŠK Slovan:

K-skupina: Besiktas Istanbul, SC Braga, Wolverhampton Wanderers, ŠK SLOVAN BRATISLAVA