Main Content

Tottenham môžu v najbližších hodinách opustiť viacerí hráči

piatok, 30. august 2019 11:19 | Autor: Timotej Gašper

Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur | zdroj: TASR

Spurs sa k preriedeniu kádra odhodlali až v samom závere leta. 

Médiá v posledných dňoch vo veľkom píšu o situácií v Tottenhame, ktorá sa začína poriadne zamotávať. Spurs sa po dlhšej odluke predajov a nákupov museli prispôsobiť modernej dobe a svoj káder predsa len osviežiť novými menami. Prišli Ndombélé, Sessegnon a Lo Celso, pričom zo základnej zostavy odišiel len pravý obranca Kieran Trippier, ktorého získalo Atlético Madrid. 

Najnovšie informácie od periodika The Sun však tvrdia, že v nasledujúcich dňoch sa klub môže rozlúčiť s ďalšími dvoma hráčmi. Na odchode má byť nespokojný Christian Eriksen, ktorého lanári trio Real Madrid, Atlético Madrid aj Paríž Saint-Germain.

Okrem dánskej superhviezdy si podľa The Sun bude z Londýna baliť kufre aj Victor Wanyama. Keňan je v kádri Spurs od leta 2016, pričom v istom období patril k najlepším hráčom klubu. Pracovitý a aktívny stredopoliar vyčnieva najmä v defenzívnej práci, zbiera dôležité lopty, pomáha stopérom a tvorí hru smerom dopredu. Bývalý hráč Southamptonu či Celticu je len krok od prestupu do Belgicka, kam ho láka Club Bruggy. 

O kvalitách či situácií samotného hráča sa nedávno vyjadril aj tréner belgického klubu, Philippe Clement. „Je to rozdielový hráč. Viem, že skupinová fáza a teda účasť v Lige majstrov môže byť pre hráčov jeho triedy v posledných dňoch prestupového obdobia kľúčová. No to nie je jediný dôvod, prečo by hráči mali prísť do tohto klubu. Okrem Wanyamu pracujeme aj na príchode ďalších hráčov. A či je on moje „obľúbené vajíčko“ v nákupnom košíku? Poznám Victora veľmi dobre a viem, že by nikdy nechcel byť prirovnávaný k vajciam. Poznám jeho kvalitu aj mentalitu a jeho príchod nie je len o nás, ale aj o Spurs,“ zakončil Clement. Podľa The Sun bude africký stredopoliar dostupný za 14 miliónov eur. 

Okrem Wanyamu a Eriksena môže z Londýna odísť aj mladík Oliver Skipp (hosťovanie).