Main Content

Gerrard chce do Európskej ligy Manchester United: Zaparkujem tam autobus

piatok, 30. august 2019 10:35 | Autor: Timotej Gašper

Steven Gerrard
Steven Gerrard | zdroj: TASR

Glasgow Rangers sa prebojoval do skupín Európskej ligy, kde by tréner Gerrard prijal pokojne aj Manchester United. 

Cesta Glasgowu Rangers v Európskej lige začala ešte začiatkom júla, kedy Gerrardovcom do predkola pridelili St Josephs, teda outsidera z Gibraltáru. Neskôr sa Škóti pasovali ešte s Niedercornom, Midtjyllandom a v poslednej skúške pred skupinovou fázou im los priradil poľskú Legiu Varšava. Po bezgólovej remíze na pôde poľského veľkoklubu bolo všetko otvorené a na Ibrox Stadium v Glasgowe prišlo podporiť tradičný celok až 47 000 divákov. 

Vyzeralo to tak, že zápas pôjde po 90.minútach do predĺženia, no s tým nesúhlasil útočník Alfredo Morelos, ktorý v 91.minúte skóroval a jeho gól tak ako jediný v dvojzápase stačil na postup Rangers do jesennej skupinovej fázy. Do skupín postúpilo až 48 mužstiev z celej Európy, pričom okrem outsiderov či menej známych celkov sa o postup do vyraďovacej fázy pobijú aj veľkokluby ako Lazio, Manchester United, Arsenal, Sporting Lisabon, Sevilla, AS Rím a ďalší. Na otázku, koho by si z prvého výkonnostného koša vybral tréner Rangers, Steven Gerrard, odpovedal samotný kouč veľmi pohotovo. „Nevadilo by mi ísť zaparkovať autobus na Old Trafford,“ povedal bývalý kapitán Liverpoolu s úsmevom.

„Momentov ako ten štvrtkový by som si prial určite viac. Som neuveriteľne hrdý, že som tréner tohto klubu. Také momenty chcem zažívať nielen z klubového, ale aj osobnostného hľadiska, lebo ak vidíte oslavovať vašich hráčov s 47 000 fanúšikmi, cítite sa hrdo,“povedal Gerrard. O sne hrať proti Manchestru United sa rozrozprával aj obranca Rangers, Connor Goldson. „Dúfam, že dostaneme Manchester United. Chceme hrať proti najväčším európskym klubom a pár z nich je aj v skupinách Európskej ligy. Klub ako Rangers patrí do skupín Európskej ligy a vďaka trénerovi sme tu. On nás celý čas držal v tom, že dostať Európsku ligu na náš štadión je najdôležitejšia vec,“ ukončil obranca Goldson. 

Žreb skupinovej fázy Európskej ligy sa uskutoční v piatok 30.8.2019 v Monaku o 13:00.