Main Content

Útočník Chelsea na ceste do Serie A: Chýbajú už len detaily

piatok, 30. august 2019 09:09 | Autor: Timotej Gašper

Futbalisti FC Chelsea
Futbalisti FC Chelsea | zdroj: TASR

Londýnsky celok sa čoskoro rozlúči s jedným zo svojich útočníkov. 

Chelsea prežila z pohľadu prestupového obdobia veľmi zaujímavé leto. Klub totižto kvôli zákazu nákupov nemohol do tímu priviesť žiadnu z vysnívaných posíl, pričom sa spomínali mená ako Koulibaly, Coutinho, Fekir a ďalší. Nový tréner Frank Lampard sa ujal kormidla a musel teda pracovať s aktuálnym kádrom, ktorý bol doplnený o Christiana Pulišiča a hráčov z hosťovaní (Mason Mount, Kurt Zouma, Fikayo Tomori či Tammy Abraham).

Na druhej strane, z Chelsea sa po rokoch špekulácií pobral Eden Hazard, ktorý už nevydržal lákanie Realu Madrid. Okrem neho si cestu zo Stamford Bridge našli aj Ola Aina, Tomáš Kalas, David Luiz či duo Ampadu Zappacosta, ktorí odišli na hosťovania. 

Ako informuje žurnalista Dario Sarnataro, z londýnskeho klubu sa čoskoro poberie aj ďalší hráč, pričom tentokrát sa bude jednať o zakončovateľa z Belgicka. Michy Batshuayi bol ako jeden z navrátilcov z hosťovania pripravený konečne sa pobiť o miesto v zostave Chelsea, no Frank Lampard preferuje dvojicu Abraham a Giroud. Miesto pre 25-ročného belgického reprezentanta teda nezvýšilo, čo teda naštartovalo „akciu Neapol“. Podľa vyjadrení Daria Sarnatara sa vedenie Chelsea rozhodlo kontaktovať Neapol s ponúknutím Michyho Batshuayia na ročné hosťovanie. 

Michy Batshuayi
Michy Batshuayi | zdroj: Instagram Valencia

Je teda logické, že Chelsea s Belgičanom počíta a chce, aby sezónu strávil v kvalitnom klube, kde nepodľahne stagnácií. Uznávaný futbalový novinár dodáva, že Chelsea bude ochotná platiť väčšiu časť Michyho platu, ak si ho klub pod vedením Carla Ancelottiho vezme. Michy v doterajšom priebehu sezóny neodohral ani jednu minútu v prvom tíme, čím mu Frank Lampard dáva jasne najavo, že nemá v zostave šancu. Raz sa tréner CFC dokonca vyjadril, že belgický futbalista nemá na Premier League dostatočnú výkonnosť.