Main Content

Reakcie na žreb Ligy majstrov: Každý chce vidieť Barcelonu, radoval sa Trpišovský

piatok, 30. august 2019 06:41 | Autor: TASR

Žreb skupín LM 2019/2020
Žreb skupín LM 2019/2020 | zdroj: TASR

Žreb rozdelil kluby do ôsmich štvorčlenných skupín, v ktorých sa stretne každý s každým systémom doma-vonku. Do jarného osemfinále postúpia prví dvaja, ôsmi tretí sa presunú do 16-finále Európskej ligy UEFA. Prečítajte si reakcie zástupcov vybraných klubov na výsledky žrebu. 

reakcie (zdroje: DPA, uefa.com, idnes.cz):

Nenad Bjelica, tréner Dinama Záhreb: "Ľahkých súperov sme dostať nemohli. Manchester City je špičkový európsky klub najvyššej úrovne. Šachtar hrá pravidelne skupinu LM a Atalanta prišla z talianskej ligy, kde sa presadila v obrovskej konkurencii. My máme naše ciele, dúfam, že dokážeme nejaké zápasy vyhrať. Myslím si, že v tejto skupine máme šancu."

Karl-Heinz Rummenigge, predseda Bayernu Mníchov: "Myslím si, že môžeme byť so žrebom spokojní. Dôležité bude udržať si koncentráciu a motiváciu v každom zápase od prvého do posledného. Pred všetkými súpermi v našej skupine mám rešpekt."

Lucien Favre, tréner Borussie Dortmund: "Tak toto je naozaj ťažká skupina. Ale o to je to pre nás väčšia výzva. Barcelona má Messiho a spol., Inter chce byť v Taliansku opäť špička a Pražania hrali v uplynulej sezóne štvrťfinále Európskej ligy. Myslíme pozitívne, na jednej strane sú to výborní súperi a aj cestovanie bude v poriadku. Budeme však musieť odovzdať všetko, aby sme dosiahli náš cieľ, ktorým je postup."

Jindřich Trpišovský, tréner Slavie Praha: "Máme obrovskú radosť. Niektorí nás budú kritizovať, že máme byť skromní a pokorní, ale v Lige majstrov sme preto, aby sme hrali s najväčšími klubmi. Myslím na ľudí, ktorí chodia na naše zápasy a tí chcú práve takýchto hráčov a mužstvá. Vďaka bohu, že sme nedostali kluby, s ktorými sme už hrali a nemuseli sme ani na východ. Každý chce vidieť Barcelonu alebo Dortmund."

Vladimir Coufal, obranca Slavie Praha: "Takáto skupina. Celý sa trasiem. Keď už si máme zahrať Ligu majstrov, tak nech je to s poriadnymi súpermi."

Pedro Martinez, tréner Olympiacosu: "Urobíme všetko preto, aby sme postúpili. Máme výborné mužstvo, ale pre väčšinu našich hráčov to bude prvá účasť v skupine Ligy majstrov. Sú to síce všetko silní súperi, ale chceme ísť ďalej."

Thomas Tuchel, tréner PSG: "Budeme hrať zápasy na štadiónoch, kde panujú skvelé atmosféry. Už dobre vieme, že tak ako každý rok aj teraz budeme musieť hrať najlepšie od prvých minút prvého zápasu. Pripravíme sa teda tak, aby sme mohli podávať očakávané výkony a dosiahnuť očakávané výsledky už od začiatku."

Sylvinho, tréner Lyonu: "Všetky mužstvá v skupine si zaslúžia byť na tejto úrovni. Bude to veľmi vzrušujúce. Musíme dosiahnuť nejaké dobré výsledky."

žreb skupinovej fázy LM 2019/2020:

A-skupina: Pariž St. Germain, Real Madrid, FC Bruggy, Galatasaray Istanbul

B-skupina: Bayern Mníchov, Tottenham Hotspur, Olympiacos Pireus, CZ Belehrad

C-skupina: Manchester City, Šachtar Doneck, Dinamo Záhreb, Atalanta Bergamo

D-skupina: Juventus Turín, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Lokomotiv Moskva

E-skupina: FC Liverpool, SSC Neapol, RB Salzburg, KRC Genk

F-skupina: FC Barcelona, Borussia Dortmund, Inter Miláno, Slavia Praha

G-skupina: Zenit Petrohrad, Benfica Lisabon, Olympique Lyon, RB Lipsko

H-skupina: Chelsea Londýn, Ajax Amsterdam, FC Valencia, LOSC Lille